maanantai 18. toukokuuta 2009

VEZİRHAN ÇARŞİ


Tanne Antalyaan on valmistumassa suuri pazaarikompleksi. Avataan nyt heinakuussa. Sijainti kaupungin ulkopuolella lahella lentokenttaa.



Miehellani ja minulla oli ilo paasta viime viikolla tutustumaan tahan viela rakenteilla olevaan suuruuteen. İhastellen siella puikkelehdimme rakennustelineitten ja työmiesten valissa,johtajan meille esitellessa rakennusta ja sen tulevaa toimintaa.
Erilaisia tuotteita myyvia pazaariliikkeita tulee 500. Suuren ruokaravintolan kapasiteetti on suunniteltu pystyvan tarjoamaan paivittain 2000 lounasta. Pazaarista löytyy useita pikkukahviloita,seka Antalyan ainoa ja suurin viinikellari.
Toimitilaa on kolmessa kerroksessa.
Tulevat liikkeet myyvat mausteita,matkamuistoja, lokumia(turkkilainen marmeladi),vaatteita,koriste-esineita jne.Mutta kuulemma yhtaan nahka-eika kultaliiketta sinne ole tulossa.
Rakennuksen tyyli on historiallinen ja jaljittelee vanhaa. Rakennusaineina on osin kaytetty hyvin vanhaa materiaalia,kuten parruja ja tukipuita.Ulkoseinat ovat erikoisesti tehdyt. Ne nayttavat aivan,kuin olisi kivea,mutta ei ole. Saimme todeta tekotavan paikan paalla.Kivijaljitelma maalataan pintaan.Ja maalareina ovat maalaustaiteen ammattilaiset.Elikka taidemaalarit.
Pazaarin sijainti sii on kaupungista hiukkasen kauempana.Noin vajaan puolen tunnin matkan paassa.Antalyasta sinne tulee olemaan bussikuljetus.
Parkkipaikkaan mahtuu 80 bussia.
Kunhan tama avataan,ja paasen joskus sinne kaymaan,niin otan sitten kuvia ja laitan tanne nahtavaksi.
Upealta ainakin nyt nayttaa ja johtajan selostuksesta paatellen tulee todellakin toimiva ja asiakkaita palveleva paikka.Nahtavyytena vallan loistava.
Jaadaankin odottelemaan valmistumista.











6 kommenttia:

Susadim kirjoitti...

Itse en välitä tuollaisista shoppailu paikoista, mutta tosi hienoa, että rakennetaan tyylillä ja taidolla! Ja ilmeisesti aika pitkälle mietitty juttu, joten varmasti vetää ihmisiä valmistuttuaan.

Sateenkaari kirjoitti...

Susadim: Otettu mallia İstanbulin vastaavasta.Mutta tasta tulee pienempi.
Minakaan en kovin usein kay nailla suurilla ostospaikoilla.Lahinnahan tallainen palvelee turisteja,silla onhan se ostospaikan lisaksi myös nahtavyys.
Aika harvoin minakin kayn naissa suurissa paikoissa ostoksilla.Pikkuliikkeita on mukava kierrella.

anumorchy kirjoitti...

Mielestani siella jo muutama vuosi sitten siirrettiin kiva tori kaupungin keskustasta siihen suuntaan. Kavimme siella uusitulla torilla ja myyjat oli tosi paallekayvia. Ostajiakaan ei ollut paljon, jonkun verran etupaassa israelilaisia turisteja.

Sateenkaari kirjoitti...

Anumorchy: niin tehtiin.Eika ollut minun mielestani ollenkaan hyva ratkaisu.Nimeltaan FESTİVAALİ PAZAARİ.Olen kaynyt siella parisen kertaa. Se vanha keskustan pazaari oli vertaansa vailla siihen asti,kunnes tuli tayteen kalaravintoloita.

Anonyymi kirjoitti...

Hienolta ja tarkoituksenmukaiselta näyttää uusi vanhanaikainen pasaari. Sinne tulee varmaan ilmastointi, joten minä viihtyisin siellä hyvin. Antalyan lomalaiset voi bussilla pysähtyä ostoksille, ennen kentälle menoa.
t Annu

Sateenkaari kirjoitti...

Annu: Sain kylla mukavan kuvan tulvasta pazaarista.Ja kun se on katettu,niin sateellakin hyva.İlmastointi tulee.Luulen,etta myös matkanjarjestajat pysahtyvat retkillaan siella.Palvelee hyvin montaa matkakohdetta tassa Antalyan ymparistössa.