maanantai 25. toukokuuta 2009

MEİLLA ON VAİN YKSİ SYDAN!Alkaa jo tama Antalyan "devlethastanesi"(valtion sairaala) olla aika tuttu paikka meille! Siella on kayty katsomassa ahkerasti sukulaismiesta ja itse laakarissa ja tutkimuksissa.
Viime viikolla kavimme miehen kanssa siella sydankirurgin vastaanotolla.Mieheni jatkot sairaalassaololle,ja minun normaali kontrolli.
Miehelleni laakari sanoi,etta kylla han on lapikaynyt infarktin.Laakitysta lisattiin,ja on nyt menossa huomenna toisen laakarin kontrolliin.Sitten yhdessa molemmat laaakarit miettivat jatkosta. Jo tanaan piti paasta,mutta mentiin sen verran myöhaan,etta ajat olivat kaikki menneet.Huomenna uudelleen.
Minulle viime viikolla vaihdettiin salpaajalaakitys toiseksi.Ja sehan pisti sydammen heittamaan vallan kuperkeikkaa. Pari ensimmaista paivaa meni hyvin,kun viela entista laaketta oli veressa.Mutta sitten kolmantena paivana alkoi pulssi nousta reippaasti.Ja eilen oli aivan mahdoton paiva.Pulssi hyppi 120:nta.Ja tamahan aiheutti sen,etta monta tuntia oli sydammentykytys aikamoista. İllalla vasta helpotti.
Tanaan myös mina menin samaisen laakarin luokse asiasta juttelemaan.Aamupaivalla ja viela puolen paivan jalkeenkin pulssi oli 120,mutta ei aiheuttanut tanaan tykytysta.
Laakari kirjoitti "varoiksi" laakkeen,jos viela tulee sama tilanne.Ja oli sita mielta,etta menee muutamassa paivassa ohi. Oikeassa taisi olla,kun nyt iltapaivalla jo alkoi pulssi aleta.
Kolesteroolilaake myös lopetettiin,koska kolesteroolini on aarettöman hyva.Ja jopa niin alhainen,etta alemmaksi ei tarvitse enaan menna.
Tamahan tietaa nyt sita,etta pitaa alkaa entista enemman tarkkailemaan syömisiaan. Laakityksella ollessa on hiukkasen voinut valilla heittaa vapaalle syömisten suhteen.Mutta nyt pitaa olla tarkkana.Tiedan myös sen,etta kolesteroolilaakityksen lopettamisen jalkeen kolesterooli nousee kovasti herkasti.Laakari sanoi,etta tauko on paikallaan,jotta munuaiset saavat lepotauon.
Minulla on ollut sepelvaltimotauti jo 10 vuotta.Olen hyvalla oman itseni hoitamisella selvinnyt ilman infarktia.Onneksi.
Meilla jokaisella on vain yksi sydan,jonka terveytta tulisi vaalia erityisen huolella.nykyiset laakkeet ja hoitomenetelmat ovat hyvia,ja tuovat sairastuneillekkin monia lisavuosia.Mutta sydankuolleisuus on kuitenkin maailmanlaajuinen ongelma.Sydaninfarkti on yksi maailman tappavimmista sairauksista.Vuosittain sydaninfarktitapauksia on EU-maissa 600.000 ja Yhdysvalloissa 1,1 miljoonaa.Sepelvaltimotautikohtauksiin Suomessa kuolee vuosittain noin 13.000 potilasta.
Jos et ole viela ajatellut sydammesi hyvinvointia,niin ALOİTA SE TANAAN!

15 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Oi ihan pelästyin kun ensin luin tätä! Onneksi nyt voit hyvin ja toivottavasti jatkossakin! Minä yritän pitää hyvää huolta sydämestäni;vanhemmillani molemmilla oli jotain häikkää sydämessä,joten yritän hoitaa omaani mahdollisimman hyvin.
Hyviä vointeja toivottaen...

MAIJA kirjoitti...

Terkkuja ja semppiä!
Kannattaa pitää itsestään ja läheisistän huolta.Minä tiedän.
Suojelus enkeleitä päiviisi.

Susa kirjoitti...

Voimia sinulle ja miehellesi. Toivottavasti huominen laakarilla kaynti menee hyvin.
Minunkin pitaisi alkaa kiinnittaa sydameen huomiota.

*hali*

sateenkaari kirjoitti...

Yaelian: Kiitos huolehtimisesta! Silloin,kun viela on terve,niin monikaan ei edes ajattele,etta sydankin voisi sairastua.Enpa sita minakaan nuorempana ajatellut.Siita on jo vuosia(paljon ennen sairastumistani sepelvaltimotautiin),kun minulla todettiin korkea kolesterooli.Sairastuminenkaan ei ole katastroofi,kunhan hoitaa itseaan kunnolla ja laakarin ohjeitten mukaisesti.Yleensahan nama sairaudet kulkevat suvussa.Riski sairastua periytyy.
Jatka vaan itsesi hoitamista!

MAİJA: Kiitos ystava
.Kauniisti ajateltu. itsestaan huolehtiminen ei koskaan mene hukkaan.

Susa:Kiitos ystavaiseni. Toivottavasti,ja luultavasti,kun kyseessa on erikoislaakari ja alan asiantuntija.Kaksi sellaista nyt miettimassa,mita tehdaan.Saattaa olla pallolaajennus edessa.Mina luulen,etta sinulla jo se teveellinen elama on aluillaan.

Susadim kirjoitti...

Toivottavasti saat lääkityksen kohdilleen, niin pääset kesästä nauttimaan. Helle ja tuollainen pulssi ei ole hyvä yhdistelmä. Myönnän kyllä, etten osaa ennakoivasti terveydestäni pitää huolta. Esim. sydän ongelmat tuntuu kaukaisilta vaikka siitäkin juuri muistutus tuli, kun miesystävän isä sai sydän infarktin.

Hyviä vointeja ja mukavaa viikkoa!

Sirokko kirjoitti...

Tässähän ihan säikähti. Eipä tule pahemmin ajatelleeksi tauteja ennen kuin ne ovat ajankohtaisia ja usein liian myöhään. Pitäisi ja pitäisi aina vaan. Kolesteroliarvot alkaa olla koholla täälläkin...

Susanne kirjoitti...

Kyllä tämä kirjoituksesi pysäytti miettimään miten tärkeää on huolehtia itsestään ja läheisistään.
Onneksi olette päässeet miehesi kanssa hyvien lääkäreiden hoitoon. Hyviä vointeja teille! Voimahali.

sateenkaari kirjoitti...

Susadim: Se on ain uuden laakkeen kanssa tallaista.Sivuvaikutukset tulevat alkuun.Mutta joskus ainakin verenpainelaakkeitten kohdalla joudutaan hakemalla hakemaan kaypaa laaketta.Tutkin netista,niin tama,minka nyt sain on hyvin siedetty laake,ja eniten maailmassa kaytetty sydanlaake.
Sitahan aina painotetaan,etta kolesterooliin pitaisi kiinnittaa huomiota jo lapsilla.Nykyaan,kun mm. roskaruokaa syödaan tosi paljon.Myös kotiruokana.

Sirokko: Kylla kannattaa huolehtia ajoissa terveydestaan.Minullekkin kerkesi sepelvaltimotauti tulla,mutta nyt se ollut jo kymmenen vuotta,eika ole infarktia tullut.Jouduin kylla silloin tekemaan aika ison elamanmuutoksen.Ravinto,nukkuminen, stressinhallinta ja muut tallaiset asiat eivat saa olla "halla valia" tyyliin.En minakaan aikaisemmin paljoa miettinyt.

Susanne:Kiitos! Todella tarkeaa on huolehtia terveydestaan.Mina olen sita tehnyt vuosikausia jo,mutta mies on ollut aika huoleton.Nyt infarkti pysaytti hanetkin totaalisesti ajattelemaan. Alkaa vihannekset maistua enemman ja paremmalta,kuin "köftet" = lihapullat.Hyvien laakareitten hoidossa ollaan,ja taalla paasee nopeasti,ja toimenpiteet tehdaan myöskin jonottamatta.

maija kirjoitti...

Tunnustusta blogissani.

sateenkaari kirjoitti...

Maija: kiitos,kaynpa kurkkimassa.

Marge kirjoitti...

Toivottovasti lääkitys saadaan kuntoon!! Ei kiva, tuollaiset tykytykset, kamalaa!! Voimia teille!!
Puhuit tärkeää asiaa!!!

sateenkaari kirjoitti...

Marge: kiitos ystava!Tykytysta ei nyt ole onneksi ollut ,mutta pulssi on vielakin aika korkea. Se on aina noitten laakkeitten vaihdon kanssa,taikka kun aloitetaan uusi laakitys,niin voi tulla kaikenlaisia sivuvaikutuksia.
Tama paiva meni kokonaan sairaalassa miehen pallolaajennuksen kanssa.Postaan siita,kun kerkian.

Susa kirjoitti...

Toivottavasti kaikki on hyvin.

sateenkaari kirjoitti...

Susa: kiitos ystava huolenpidosta.Kaikki on hyvin.Ollut niin kiire,etten ole koneelle kerennyt.Postaus tuloss(kunhan kerkian) mieheni pallolaajennuksesta.

Anonyymi kirjoitti...

After getting more than 10000 visitors/day to my website I thought your sateenkaari-merhaba-sateenkaari.blogspot.com website also need unstoppable flow of traffic...

Use this BRAND NEW software and get all the traffic for your website you will ever need ...

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

In testing phase it generated 867,981 visitors and $540,340.

Then another $86,299.13 in 90 days to be exact. That's $958.88 a
day!!

And all it took was 10 minutes to set up and run.

But how does it work??

You just configure the system, click the mouse button a few
times, activate the software, copy and paste a few links and
you're done!!

Click the link BELOW as you're about to witness a software that
could be a MAJOR turning point to your success.

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com