sunnuntai 18. syyskuuta 2011

KIRPINTI BÖREK(PALAİNEN PİİİRRAKKA)

Hyvaa sunnuntai-iltapaivaa.Tuossa lueskelen ruokaohjekirjasiani ja jarjestan niita kaappiin.Sielta nappasin hyvalta tuntuvan ohjeen,jota aion itsekkin kokeilla.Mutta laitanpa sen nyt tanne ensin.

8-10 hengelle
4 yufkalevya.Suomessa saa ainakin turkkilaisten kaupoista ja City-marketista FİLLO taikinan nimella pakasteena.Jos kaytat Fillotaikinaa,niin se on niin ohutta,etta taytyy varmaan laittaa kaksinkertainen maara.
200 gr fetajuustoa
100 gr jotain kovaa juustoa raasteena
1 kananmuna
persiljaa
1 tl chilirouhetta
1 dl ruokaöljya
1 juomalasillinen maitoa

Voitele kakkuvuoka erittain huolellisesti.Voit sen myös leivittaa,niin irtoaminen kay paremmin vuoasta.
Revi kulhoon yufka palasiksi.Hienonna fetajuusto haarukalla.Lisaa kaikki aineet yufkan joukkoon ja sekoita hyvin.
Mina teen niin,etta sekoitan nama muut aineet eri kulhossa ja lisaan sitten yufkan joukkoon hyvin sekoittaen.
Kaada kakkuvuokaan ja paista 180 asteen lammössa kypsaksiJos kakku ei irtoa vuoastaan,niin kastele maralla pyyhkeella vuoka ulkopuolelta.Helpottaa irtoamista.Taikka upota akkia vuoka lampimana kylmaan veteen

Afiyet Olsun

6 kommenttia:

mummeli kirjoitti...

On kyllä niin hyvän tuntuinwn resepti, että on otettava se ylös, jos jostain onnistuisi niitä taikinalevyjä ostamaan. Kokeilen taatusti tuota sitten.
Oikein hyvää syksyn jatkoa sinulle sinne.

Minttuli kirjoitti...

Filoa saa kaikista hyvinvarustelluista ruokamarketeista, siispä kokeilemaan. Kiitos ohjeesta ja terveiset sinne lämpimämpään.

Mine kirjoitti...

Tämä myös kiittää, kiva vaihtoehto tavan uunibörekille. Olen nyt muutenkin täällä lukenut blogiasi pitkälle taaksepäin. Hauska siis tutustua, niin kuin se täällä blogimaailmassa on mahdollista. Joko siellä helteet yhtää helpottaa? Täällä tänäänkin lähemmäs 30 astetta. Tulee jumiuduttua sisätiloissa, mutta ei mielellään vielä hellan ääressä.

Tuula kirjoitti...

Hmmm rakastan børekia ja ostan aina Oslossa kaydessa. Pitaisi etsia tuota taikinaa taallakin.

Jael kirjoitti...

Burekit ovat niiiin herkullisia,mutta yritän välttää niitä kaloreiden vuoksi,tosin joskus harvoin on pakko.Täältäkin niitä saa vähän joka puolelta,ottamaanien perua;D

Sateenkaari kirjoitti...

Mummeli:Minusta ohje vaikutti hyvalle,joten sita itsekkin kokeilen.
Kiitos,syksy se alkaa taallakin olla.

Minttuli:Ja sita oikeaa börekyufkaa saa ainakin turkkilaisten kaupoista Suomessa.

Mine:Samaa ajattelin minakin,kun tuota ohjetta lueskelin.Minas myös olen hiljalleen lueskellut sinun mielenkiintoista blogiasi,joten kiitos samoin sinulle.
Meilla on viela ollut +35 paremmalla puolella paivisin.Nyt saatiedotus lupailee lampötilojen laskua.İlmastoinnin alla minakin olen paiviani etupaassa viettanyt olkkarissa.Mutta kohta paasee reilusti liikkumaan ulkosalla.

Tuula:Koetappa katsella,jos sielta teiltapain löytaisit tata taikinaa.Toivotaan,etta löydat.

Yaelian:Taalla monet laittavat naihin börekeihin oikeaa voita.Mina laitan öljya.Mutta siita huolimatta ovat rasvaisia.Taytyyhan sita aina valilla herkutellakkin.