torstai 8. syyskuuta 2011

ANTALYAN UUDET LİİKENNEJARJESTELYT

Elokuussa pisti Antalyan kaupunki koko julkisen liikenteen taalla Antalyassa uusiksi.Alkuun tama sai aikaan aikamoisen kaoksen ja myllerryksen.
Jaan postauksen kahteen osaan,jotta jaksatte lukea.Ensin kerron bussimatkan maksamisen uudistumisesta.

Elokuun 16 paiva loppui rahalla maksaminen kaikissa julkisissa liikennevalineissa.Kaikilla kansalaisilla piti siis olla hankittuna kortti,jossa on ladattuna matkarahaa.
Asiasta oli tiedotettu ennakkoon hyvissa ajoin.Pysakeilla oli suuret tiedotteet.Ympari kaupunkia oli julisteita kyseisesta asiasta.Meilla keskustassa ainakin jaettiin myös kotiin tiedote.
Minulla oli kyseinen kortti jo aikaisemmin kaytössa.Nyt vain piti muistaa,ettei rahalla enaan paase,joten pitaa huolehtia siita,etta ajoissa lataa korttiin lisaa rahaa.
Latauspisteita löytyy kaupungista aikalailla hyvin.
Juuri tuohon "siirtoaikaan" matkustelin bussilla ja totesin seuraavaa(jota olin mielessani miettinyt),elikka mitenkas ne,jotka eivat asiasta tieda,seka turistit.
Vastaus tuli tahankin.Liikennevalineissa on kuljettajalla kortteja myynnissa,joihin on ladattu 5 liiraa.Elikka maksat sen 5 liiraa,niin paaset kulkemaan.
Epaselvaksi on jaanyt sellainen seikka,etta jos jollain ei olekkaan kuin se kertamaksu mukanaan rahaa,niin mitas sitten?Ehkapa tama on kuljettajan omantunnon varassa ollut.

Kortteja on kolmenvarisia.
Musta kortti on alennuskortti:Opettajat,oppilaat ja elakelaiset alle 65 vuotiaat.
Sininen kortti on :Normaalihintaiset matkat
Keltainen kortti oikeuttaa ilmaisiin matkoihin: 65 vuotta tayttaneet kansalaiset,zabita(on kaupungin vartija-jarjestyksenpitaja-tarkastaja),poliisi,postinjakaja,itsenaisyysmitalin saaneet,1950-1953 Korean sotaan osallistuneet,1974 Kyproksella rauhanturvaajina olleet turkin kansalaiset,sotaveteraanit,ja heidan avustajansa,marttyrikuoleman kohdanneiden puolisot,vammaiset,vaikeat vammaiset ja heidan avustajansa.

Seuraavassa postauksessa kerron uudesta liikennejarjestelysta kaupungissamme.
7 kommenttia:

mummeli kirjoitti...

Siinäpä on monelle harjoittelemista uudessa asiassa. Mites sitten dolmukset, niissäkö kelpaa raha vai onko nekin kortilla?

Ciacy kirjoitti...

Aika selkeàllehàn tuo jàrjestely mielestàni vaikuttaa ja kun siità on etukàteen ilmoiteltu ja mainostettu noin hyvin niin turha ihmisten on mielestàni tuosta marista.

Sateenkaari kirjoitti...

Mummeli:Tuossa alussa mainitsin,etta kaikissa julkisissa liikennevalineissa tuli tama uusi kaytantö.Joten myös dolmuksissa ja ratikoissa.
Aişna on joillakin vaikeuksia uusien asioitten kayttöönotto.Ainakin vanhuksilla.

Ciacy:Selkea oli minunkin mielestani.Eika tasta kortilla maksamisesta haloota syntynyt,mutta seuraavassa postauksessa kerron toisen uudistuksen,joka on aiheuttanut ongelmia.

Yaelian kirjoitti...

Aika jännää,meilläkin täällä tuli heinäkuun alussa samantapainen uudistus ja minä ainakin olen tyytyväinen,vaikka yhden bussin pysäkki siirtyi kauemmaksi.
Samalla lopetettiin joitakin linjoja ja yhdistettiin useita. Nyt voi yhden matkan hinnalla liikkua puolitoista tuntia ja vaihtaa eri busseihin. Myös vyöhykealueet suurenivat reilusti,mikä minulle ainakin on hyvä juttu.Täälläkin oli aika lailla informoitu muutoksesta,mutta kyllä alussa oli paljon sekaannusta ja valituksiakin.

Yaelian kirjoitti...

Ai niin piti vielä kysyä minkälaisia latauspisteitä teillä on?Minusta täälä on hölmöä se,että lataukset tehdään kuljettajalla. Säästäisi aikaa jos olisi tuollaisia latauspisteitä useammassa paikassa.

Sirokko kirjoitti...

Käteviä varmaan nuo kortit, vaikka onhan niissäkin oppimista - ja muistamista, ymmärrän kyllä vanhempien ihmisten haluttomuuden muutoksiin.. tosin vanhimmat pääsevätkin ilmaiseksi, ei tarvitse ladata kai mitään, hieno juttu.

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian:Seuraavass aosiossa kerronkin naista meidan liikenteen muutoksista.Meilla on siirtoaika vain 45 minuuttia.Se ei riita,mutta seuraavassa lisaa tasta.
Latauspisteita on meilla aikalailla hyvin pitkin kaupunkia.Metroratikan kulkureiteilla on monta.Esikaupunkialueilla latauspisteita on kioskeissa.Kaikissa on tunnus A-KENT.Kuljettajat eivat lataa lippuja.Ainakaan viela.

Sirokko:Seuraavassa postauksessa kerron sitten,mika on vanhuksille ja vammaisille tassa huonoa,vaikka ilmaiseksi paasevatkin.