lauantai 25. kesäkuuta 2011

JUHANNUSTOUHUJA ANTALYASSA

Olen jo maininnut,ettemme taalla Turkissa Juhannusta vieta,eika kokkoja polteta.Eika olla tehty taikojakaan.

Eilen,Juhannusaattona olin suomalaisen ystavani luona.Heidan asuintalossaan kome perhetta ja ystavani tekivat remonttia,ja kun tuli kaikilla valmiiksi,niin sitten pidettiin yhteiset illanistujaiset.Menin jo aikaisemmin,joten paasin katsomaan valmisteluja myös.
Ystavani alakerran naapuriin kokoonnuttiin tata varten.Siella valmistettiin jauheliha-tomaatti-paprika-sipuli-mauste-tayte,jonka sitten miehet kuljettivat lahileipomoon.Leipomon työntekijat tekivat leipataikinasta ja tasta taytteesta ohuita leipia.Taman leivan nimi on "etlipide taikka lahmacun".Lahmacun on yleensa pyörea,kun taas pide on soikea ja pitkanomainen.Molemmat muistuttavat toisiaan.Sillavalin naiset kattoivat ystavani kotona pöydan valmiiksi.
Miehet toivat sitten kuumat leivat syötavaksi.Juomana oli tietenkin ayran!ia,joka kuuluu taman leivan kanssa nautittavaksi.(Tehdaan jugurtista ja vedesta vatkaamalla ne sekaisin.Lisaksi oli limpparia.
İlta oli oikein onnistunut ja mukava.Ystavallani on ihanat naapurit.he ovat lahes kaikki lahtöisin maaseudulta,niin kanssakayminenkin on vilkkaampaa naapureitten kesken,kuin ihan kaupungissa kasvaneilla.

Tanaan sitten siivosin olkkarin.Oli ikikukkien pesupaivakin.Helppoa.Ei tarvitse kastella muuta,kuin pesupaivana suihkutella pölyt pois.

12 kommenttia:

mummeli kirjoitti...

Varmasti kiva tavata ystäviä noissa merkeissä. Eikä varmaan tarvinnut edes palella, täällä aika kolea mutta onneksi vähäsateinen juhannus.

Yaelian kirjoitti...

Kivalta kuulostava illanvietto! Ja mielenkiintoista ,että yhä edelleen on tuollaista,että leipomossa tehdään jonkun tekemään täytteeseen taikina joka paistetaan sitten leipomossa.Varmaankin oli hyvää!

Sirokko kirjoitti...

Täälläkin vielä käydään paistattamassa leivonnaiset leipomossa. Aina juhlapyhiä ennen näkee ihmisiä kaduilla kanniskelemassa yli metrin pituisia peltejä kodin ja leipomon väliä, paljon pitää tehdä kun juhlat on aina isoja.
Juhannusta ei vietetä mekään, mutta oikein mukavaa kesä jatkoa sinnekin!

Susanne kirjoitti...

Mukavalta kuulosti illanistujaisenne!

Vaikka pidän paljon oikeista kukista pidän myös ikikukistakin. Ikikukat ovat niin helppohoitoisia ja aina kauniita.
Oikein mukavaa sunnuntaita!

Lezzie kirjoitti...

Ihanalta kuulosti teidän illanviettonne. Varmaan ihana päästä näkemään järjestelyjä toisessa kulttuurissa.

Tuula kirjoitti...

Taallakaan ei juhannusta vieteta. Ihan tavallinen on olut viikonloppu. Mekin oltiin eilen koiranayttelyssa :).

Sateenkaari kirjoitti...

Mummeli:Oli vaihteeksi ihan kivaa.Ja todellakaan meilla ei nyt palella.İlman lampötila onneksi laski taas 8-10 asteella.

Yaelian:Oli tosi hyvaa.
Taalla voi myös ostaa leipomoista valmista taikinaa,ja leipoa kotona.

Sirokko:Taalla on vahenemassa tuo kaytantö,etta teetetaan osa työsta leipomolla.Suuremmissa kaupungeissa ei enaan juurikaan tata ilmiöta nae esim. juhlapyhina.Uskon,etta maaseudulla on viela yleista,ja pienissa kaupungeissa.Mutta yksittaistapauksia edelleen on,ja niita voi kayttaa,jos tulee tarvis.Leipomot ottavat hyvin tallaisia tehtavia vastaan.Eika maksa paljoa.

Susanne:İllanistujaiset olivat mukavat.Ja yhdessa tekeminen on mukavaa.Nyt,kun minakin tutustuin kahteen ystavani naapuriperheeseen ekaa kertaa,niin tunnelma oli sellainen,kuin oltais tuttuja oltukin.Hyvin valitön.Yhden perheen tunsin ennestaan.
Taalla ei tarvitse orjailla,kun astuu tuntemattomien ihmisten kotiin.

Lezzie:Tama kaikki on minulle hyvin tuttua,silla olenhan tata elanyt jo 16 vuotta.Mutta aina tulee uusiakin asioita vastaan.Ainakin uusia ystavia.

Tuula:Muistan,kun olin lapsi,niin meilla oli kotona koiria.Kavimme aina myös koiranayttelyissa.Mutta siita on kauan.

Ciacy kirjoitti...

Olipas erikoinen tuo tapa, ettà tehdààn tàyte itse ja leipomo tekee loput. Kiva silti niin ainakin osaksi itsetehtyà, jota ainakin minà itse arvostan paljon enemmàn kuin ostettua. Kivat juhlat oli varmasti :D

Sateenkaari kirjoitti...

Ciacy:Monilla on taalla vain pieni pöytauuni,jolla isomman eran paistaminen ei onnistu.Ja vaikka olisi normaali hellanuunikin,niin ei siinakaan saa kerralla 25:tta pidetta,jotta kaikki saavat ne yhta aikaa lampimina ja juuri paistettuina.
Ja taalla tallaisiin pippaloihin tulee hyvin helposti 25 henkea.
Monet kayvatkin nama pidet ostamassa ihan valmiina leipomosta,taikka pidepaikasta,mutta jotkut haluavat taytteen tehda itse.

ekku kirjoitti...

Hyvää alkavaa viikkoa sinne aurinkoon.Tännekkin luvattiin helteitä tiistaista lähtien.Saa nyt sitten nähdä.

Marge kirjoitti...

Tuo kuuulosti kyllä niin onnistuneelta illalta:)Sellaisat mukavan rentoa yhdessäoloa:)

Iso HALI Ystävälle lähtee nyyyt...♥

Sateenkaari kirjoitti...

Ekku:Ainakin nyt puolessavalissa viikkoa on paakaupunkiseudulla ollut aivan lamminta.

Marge:Sita se oli.
Nappasin HALİ:n,lammin kiitos,Marge