sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

AANESTYSPAİVA


 Tanaan siis meilla on aanestyspaiva.(Yllaolevat kuvat netista).Turkissahan kansa aanestaa puoluetta.Ei siis kansanedustajaehdokasta.Ehdokkaitten listat ovat olleet kansan nahtavilla ja internetissa myös,mutta aika vahan yksittaiset ehdokkaat mainostavat itseaan.
Aanestys tapahtuu niin,etta ensin tietysti henkilöllisyytesi tarkistetaan,seka aanioikeutesi.Sitten saat kateesi listan puolueista(kuva ylimmaisena),jossa on joka puolueen kohdalla ympyra.Kateesi saat myös leimasimen,jonka jalkeen kavelet aanestyskoppiin,ja laitat leiman valitsemasi puolueen kohdalle,seka kirjekuoren,johon laitat aanestyslapun leimaamisen jalkeen,ja suljet sen.Kuori pudotetaan sitten laatikkoon (kuva ylla)
Myös mina sain valistusta ennen koppiin menemista siita,etta pitaa olla hyvin tarkka leimaamisen kanssa,jotta se menee varmasti haluamalleen puolueelle.
Takuulla taalla on paljon ihmisia,jotka eivat oikein osaa,eivatka ymmarraa systeemia.On hyva,etta neuvotaan.
 Aanestyspaivana lahes kaikki kauppaliikkeet ovat suljettuina.Ruokakaupat,kioskit ja ravintolat ovat avoinna,mutta alkoholin myyminen on kielletty.

 Omasta aanestyskoulustani otin kuvan noin kaukaa sen takia,etta paikalla oli poliiseja,jotka olisivat ehkapa kieltaneet kuvaamisen.En tieda.Muutama kuva aanestysmatkan varrelta.Aanestyskoulu on lahella kotiamme (10 minuutin kavelymatka).
Nyt on sitten kansalaisuusvelvollisuus taytetty,ja illalla jannataan tuloksia.

8 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Luin että Erduan ja AKP-puolue on varma voittaja.Minneköhän Turkin tie sitten johtaa kun tulee lisää valtaa vielä...

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian:Mina jostain syysta en jaksa uskoa,etta Turkin tie kaantyisi laskuun.En tieda,onko toiveajattelua,mutta,vaikka monessa on paljon tekemista,niin uskon,etta Turkin nousukausi on menossa eteenpain.Toivoa vain taytyy,etta ne epakohdat,joissa on parantamisen varaa,niin myös tulee korjattua.Suuri maa ja suuri vakiluku.
En jaksa uskoa siihen,etta taalla mentaisiin takaisin vanhillisuuteen.

Johanna / Omamaamansikka kirjoitti...

Mielenkiintoinen tämä teidän äänestyssysteemi! Niin se vain vaihelee. Tiedätkö, meillä on niin hullu juttu, että henkilöllisyyttä ei äänestypaikalla tarkisteta. Sanot vain nimesi ja äänestyskaavake isketään käteen. Ja siinä kaavakkeessa onkin ruksimista...

Tämä oli hauska juttu. Nyt olen taas vähän viisaampi.

Vihreatniityt kirjoitti...

Aamulla töihin ajaessani kuuntelin radiosta Turkin vaaleista. Ajattelin mielessäni, että oletkohan käynyt äänestämässä.

Sirokko kirjoitti...

Siellä ei tosiaan ole paljoa varaa mennä taaksepäin, jos mieli Eurooppaan liittyä. Toivon, että olette viisaampia sillä suunnalla kuin täällä.

Sateenkaari kirjoitti...

Johanna:Tuohan on todella hullua,ettei henkilöllisyytta tarkisteta.Taalla oli ilmennyt sellaista,etta yrittivat kaverin henkkareilla aanestaa.Kiinnihan joutuivat heti.

Vihreatniityt:Tokihan sita taytyy aanestaa,jos ei mitaan ylitsepaasematönta estetta ole.Ja sellaista ei hankita aanestyspaivaksi.

Sirokko:Paapuolue sai eniten aania jo kolmannen kerran,mutta menetti paikkoja.Toinen valtapuolue sai odotettua vahemman aania,mutta lisasi paikkoja.Nyt jaa sitten nahtavaksi se,miten sujuu perustuslain muutokset,koska voittaneen puolueen paikat eivat riita siihen,etta voisi yksinaan asian hoitaa.
Mina olen optimisti,ja luotan eteenpain menoon.

Elegia kirjoitti...

Erikoista tosiaan, että äänestetään vain puoluetta. Mielenkiintoista lukea näistä käytännöistä muualla.

Sateenkaari kirjoitti...

Elegia:Mina tykkaan myö saina lukea,millalailla toimitaan eri maissa.