sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

RAJALLA


Viimeisten viikkojen ajat ovat olleet Turkin ja Syyrian rajalla vilkkaita.Valilla jopa kaaosmaista,kun tuhannet syyrialaiset pakenevat Turkin puolelle.Toissapaivaisen tiedon mukaan olisi pakolaisia tullut 8500.Naisia ja lapsia on paljon.Monet sairaita tai loukkaantuneita,jotka tarvitsevat hoitoa.leikkausta vaativia tapauksia on myös ollut paljon.
Turkin Punainen Puolikuu (Punainen Risti) on perustanut rajalle telttakylan pakolaisleiriksi.Myös muihin majoituksiin on pakolaisia sijoitettu.
Eilen kavi leiriin tutustumassa YK:n hyvantahdon lahettilas Angelina Jolie.Han haastatteli pakolaisia ja tutustui jarjestelyihin.
Turkki sai suuren kiitoksen erittain hyivin organisoidusta pakolaistyösta.katselin tata eilen uutisista.
tr.euronews.net
dünya - Ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin sayısı her geçen saat artıyor. Son olarak Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyünden aralarında kadın…
Yllaolevasta linkista naet tilannetta.Kuvat myös netista.

11 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Ihan liian vähän on kirjoitettu länsimaisessa lehdistössä siitä ,mitä tapahtuu Syyriassa. Syyrian oppositio väitti,että esim.Israelin rajalle tulleet ihmiset saivat 1000 dollaria,ja että se oli järjestetty,jotta huomio Assadin kamaluuksista kääntyy muualle.Hyvä,että Turkki ottaa pakolaisia vastaan:)

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian:Tuntuu todella hurjalta,kun katselee ihmisten suurta hataa paetessaan omasta maastaan.Taalla meilla media on nayttanyt aikalailla paljon tapahtumista.
Tamakin pakolaisoperaatio ei ole aivan piğeni juttu.Eika Turkin valtio selvia siita ihan pienella rahalla.

Sirokko kirjoitti...

Noita pakolaisleirejä on nyt syntymässä vähän joka suunnalle, hienoa että siellä heistä huolehditaan. Mihin tämä maailma onkaan menossa..

mummeli kirjoitti...

On kamalaa kun joutuu jättämään hädissään oman maan paeten yki rajan vieraaseen valtioon. On kova urakka ottaa kaikki tulijat vastaan. Maailma on kumma paikka.

Sateenkaari kirjoitti...

Sirokko:Tuntuu hurjalta tallainen pakolaisten joukkolisaantyminen maailmassa.Jonkunhan heista on huolta pidettava,ja se ei olekkaan pieni asia.Ensiapuna pakolaisleiri,mutta monelle vuosia kestava sijoitus.Sitten jakaminen eri maihin jne.
Kylla sita tassa miettii tosiaan,etta minne tama maailma onkaan menossa.

mummeli:tuollainen joukkopako on jo hurjaa katseltavaa,saatikka mita se on niille,jotka siella pakenevat.Sita voi vain kuvitella.

Minttuli kirjoitti...

Seurannut olen tiedotusvälineistä tilannetta siellä rajalla ja Syyriassa. Hienosti Turkki on hoitanut pakolaisongelmaa, mutta jos tilanne jatkuu ja pahenee, riittääkö voimavarat yhdellä maalla auttaa. Toivoa sopii että tilanne rauhoittuisi,mutta..
Terveiset sinne

sho(e)paholic kirjoitti...

Onpa mielenkiintoista, että päivität tilannetta. Turkki on kyllä (jopa ehkä vähän yllättävästikin ehkä?) onnistunut toistaiseksi ihan mahtavasti majoittamaan pakolaisia ja tarjoamaan heille turvaa, mikä on onnellinen asia. Harmi vaan, että jos meno jatkuu, Turkinkin resurssien on pakko jossain vaiheessa ehtyä. Tilanteeseen olisi taas pikaisesti saatava ratkaisu.

Sateenkaari kirjoitti...

Minttuli:Todellakaan ei yhdella maalla ole resursseja,ja nayttaa,etta paivittain lisaantyy tulijoitten maara.Nyt jo 10.000.Jos Syyriassa tilanne rauhoittuu,niin paasevat palaamaan takaisin.Jos ei,niin nahtavaksi jaa,mita sitten.

Sho(e)paholic:Paivittelen taalta yhta sun toista ajankohtaista aina valilla.
Totta,jos meno jatkuu,ja pakolaisvirta on jatkuvaa,niin takuulla loppuu resurssit.Kun tulijoissa on paljon sellaisia,jotka vaativat sairaalahoitoa ja leikkauksia.
Uskon,etta joku ratkaisu löytyy.
Yleensahan naissa pakolaisleireissa on se,etta niista sitten lahdetaan sijoittamaan pakolaisia ympari Eurooppaa.

Vihreatniityt kirjoitti...

Tuntuu, että maailma on ihan sekaisin. Voi, kun joskus olisi hyviä uutisia. Kodin jättäminen on aina vaikeaa varsinkaan, jos palusta ei ole tietoa. Täälläkin on Turkkiin paenneista kerrottu uutisissa.

anja kirjoitti...

Uutisista olen tilannetta Syyriassa seurannut ja ihmetellyt Turkin kykyä ottaa rajan yli tulleita pakolaisia niin runsaasti vastaan ja huolehtia heistä. Toivottavasti tilanne Syyriassa korjautuu ja ihmiset pääsevät palaamaan koteihinsa. Muussa tapauksessa tie johtaa katastrofiin, sillä yksin ei Turkki pysty pakolaisvirtaa hoitamaan, apua on silloin saatava myös muualta.
Maailma on todella sekaisin kun ihmiset joutuvat lähtemään pakolaisiksi.

Sateenkaari kirjoitti...

Vihreatniityt:Nayttaa silta,etta Arabimailla on nyt murroksen aika,ja se tapahtuu nain kaamealla tavalla.

Anja:Toivotaan todella,etta tilanne korjautuu nopeasti.Nyt jo on pakolaisten maara valtava.Turkin on jossain vaiheessa pakko saada apuja muualta.
Toistaiseksi asiat ovat hoituneet hyvin ja nopeasti.
Mietinkin sellaista tilannetta,etta jos Turkin voimavarat ehtyvat,ja pakolaisia on edelleen siina vaiheessa tulossa ,niin mika on lopputulos?
Neuvotteluja kaydaan parhaillaan.
Tallainen on aina "naapurimaan" ongelma,kun jossainpain "rajahtaa".