sunnuntai 27. helmikuuta 2011

HAVUÇ KÖFTESİ (PORKKANALİHAPULLAT)

Ohje 4-5:lle

500 gr porkkanoita
3 rkl vehnajauhoja
2 rkl voita
1 kananmuna
1 rkl hienonnettua tillia ja 1 rkl hienonnettua persiljaa
1 turkkilainen teelusikallinen = (suomal.puoli) juustokuminaa
suolaa,mustapippuria jauh.

Paistamiseen: 1 juomalasillinen öljya
0,5 juomalasillista vehnajauhoja

Kuori porkkanat ja keita ne pehmeaksi.Hienonna haarukalla.Laita voi pannulle ja lisaa jauhot.Sekoita hetki,mutta ala ruskista.jaahdyta hieman ja lisaa jauhoseos,seka muut aineet porkkanasoseen joukkoon.Sekoita taikinaksi.Pyörita hiukan pitkulaisia pullia ja kierittele ne jauhoissa.Paista kypsaksi öljyssa.
Laita paistumisen jalkeen hetkeksi talouspaperin paalle,jotta liika öljy valuu pois.

Tama ohje oli taman kuun LEZZET lehdessa.Mina en viela ole naita kokeillut,mutta ystavani teki,ja sanoi,etta olivat tosi hyvia.
AFİYET OLSUN (HYVAA RUOKAHALUA)

10 kommenttia:

mummeli kirjoitti...

Oh, taas reseptisi, jota jossain vaiheessa täytyy kokeilla. On kiva saada erilaisia ohjeita, niitä on kiva sitten kokeilla ja päättää, jääkö listalle toisenkin kerran. Eilen söin pakkasesta sitä syksyistä kaalilaatikkoa jota ohjeesi mukaan valmistin. Kivaa uutta viikkoa sinulle sinne kauas!

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta!
Osaatko muuten reseptia selleri-ceddar-salaattiin, tein sita kerran jonkun Turkissa asuvan blogin ohjeen mukaan mutta hukkasin ohjeen myohemmin. Ai etta oli ihanaa!
terveisin Anne

Sateenkaari kirjoitti...

Mummeli:Viikonloppu kulunut laiskotellessa,joten piti laittaa jotain juttua tanne,ja sehan on tietenkin silloin ruokaohje.
Kiitos samoin sinne yhta kauas mukavaa viikkoa.

Anne:En osaa tuota reseptia,mutta jos joku lukijoistani osaa,niin laittakaapa linkkia.
Varmaan oli tosi hyvaa.

Minttuli kirjoitti...

Taas ihanalta kuulostava uudenlainen kasvisruoka. Pistänpä muistiin ja kokeilen. Kiitos!

anja kirjoitti...

Tätä pitää kokeilla! Käytän paljon porkkanoita muutenkin, mutta tämä kuulostaa houkuttelevalta. Kiitos reseptistä!

Sateenkaari kirjoitti...

Minttuli:Kokeilen minakin talla viikolla.Syön tosi vahan lihaa,joten kasviksista saa vaikka mita.

Anja:Mina olen innokas kokeilija ja tykkaan muutenkin vaihtelusta ruoan suhteen.Ystavani teki naita,ja sanoi,etta olivat tosi hyvia.

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostavat hyviltä, jauhot vaan veks niin voisin kokeilla samoja itsekin joskus :)

Sirokko kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä, meillä tehdään vähän samanlaisia kukkakaalista, paitsi että nyt ollaan vähennetty kaikenlaisia paistoruokia yleensäkin.

Marge kirjoitti...

Sanonpa vaan, että namskis, näyttää herrrkulliselta;)
Toivon, että tuo suuri muutto-operaatio sujuu hyvin!!!
Kaikkea hyvää alkavalle maaliskuulle, ystäväin!<3

Sateenkaari kirjoitti...

Elisa:Ja voithan varmaan kayttaa sinun omia jauhoja.

Sirokko;En minakaan kovin paljoa paistoruokaa valmista,mutta silloin tallöin kyllakin.

Marge:Muutto-operaatiossa oli eileniltaisen tiedon mukaan tuotu turvaan 16.860 turkkilaista tanne kotimaahan.Ja operaatio jatkuu.
Kiitos samoin myös sinulle kivaa maaliskuun alkua.