keskiviikko 23. helmikuuta 2011

MAAİLMAMME!

On tama maapallo,jonka pintaa tallustamme kukin omassa maassamme.Pinta-alaa riittaa,ja kaikenlaista tapahtumaa laidasta laitaan.On sotia,nalanhataa,luonnonvoimia.On maita,joissa kaikki on hyvin ainakin naennaisesti.
Viime paivina on tata maailmaamme puhuttanut Libyan kaaosmainen tilanne.

Juuri asken taas aiheesta tuli uutisissa pitka tovi.Libyassahan on 25000 turkkilaista.Operaatio taman ihmismaaran saattamiseksi turvallisesti kotimaahansa on menossa.Operaatio on uutisten mukaan niin suuri,jota ei Turkissa ole aikaisemmin nahty.
Kansalaisia tuodaan lentokoneella,Laivalla ja helikopterein.Osa on jo turvallisesti Turkin maaperalla,osa matkalla, ja osa viela odottaa Libyan puolella poispaasya.
22 maata on tarjonnut Turkille apuaan,mutta naita maita ei ainakaan viela uutisissa julkistettu.
Kriisikeskus työskentelee 24 tuntia taukoamatta,jotta operaatio onnistuu.
Allah korusun (Jumala suojelkoon) tata suurta operaatiota,ja sita suurta joukkoa,joka nyt Turkkiin matkaa.

14 kommenttia:

Vihreatniityt kirjoitti...

Erittäin huolestuttava tilanne Libyassa. Lentokentät kuulemma täysin kaoottiset, joten maasta lähteminen on vaikeaa, jos sinne ensin hengissä pääsisi. Varmasti sama pätee myös satamiin.
Gadaffi ei helpolla vallasta luovu. Olisi kyllä jo korkea aika.

Christina kirjoitti...

Kauhea tuo Libyan juttu! Toivottavasti nyt mahdollisimman monet saataisiin nopeasti siirrettyä!

Olen uusi lukijasi. Sattumalta löysin tänne ja kun tuo Turkki on matkailun kautta tullut perheellemme rakkaaksi paikaksi, haluan ehdottomasti seurata blogiasi. :)
Hurjat myrskykuvat aiemmassa postauksessa!

Minttuli kirjoitti...

Huolestuttavaa on nyt laajemmallakin alueella. Tuo Libyan tilanne on hirveä. Toivottavasti turkkilaiset ja kaikki muut pääsevät turvallisesti palaamaan kotimaihinsa.
Ja tietenkin toivoo tilanteen rauhoittuvan. Lämpimin ajatuksin täältä kylmästä kotimaasta.

anja kirjoitti...

Hyvä, että valtiot huolehtivat omia kansalaisiaan pois Libyan kauhuista. Toivottavasti kuitenkin sekasorto vaihtuu demokratiaksi ja Gaddaffi luovuttaa ajoissa.

Yaelian kirjoitti...

Enpäs tiennytkään ,että Libyassa on niin paljon turkkilaisia.Toivottavasti heidät saadaan turvaan,ja että sekopää Gaddafi tajuiasi vihdoinkin luovuttavansa vallan.

Sateenkaari kirjoitti...

Vihreatniityt:Todella ollut vaikeaa poispaasy Libyasta.Eilen tuli valilla tietoa,ettei lentokoneille annettu laskeutumislupaa.Pelkona oli,etta satamakin suljetaan,mutta viela ainakin toimii.

Christina:Kiitos,kun kayt kurkkimassa,ja mukavaa,etta kommentoit.
Todella kamalaa,nama viimepaivien tapahtumat.

Minttuli:Totta.Libyassa on aika monen maan kansalaisia.Kylla varmaan lentokentilla ja satamissa on kaaosta,kun omiaan yrittavat saada sielta pois.

Anja: Toivoa vaan taytyy,etta loppuisi lyhyeen tuollainen.

Eryah kirjoitti...

Hei! Taalla myos yksi joka seuraa tilannetta... Hienoa, etta Turkki huolehtii kansalaisistaan! Ja aikamoinen maara niita siella on!

Jonkun verta on jo tannekin puolelle (Tunisiaan) ihmisia virrannut turvaan. Vaan mieheni veli on edelleen jumissa Tripolissa, eika tiedeta milloinka, jos ollenkaan paasee sielta pois. Yhteydet kun ei oikein kunnolla pelaa.

mummeli kirjoitti...

On se niin vaikeaa siellä sekä oman maan kansalaisilla että niillä ulkomaalaisilla. Onneksi kaikki maat yrittää saada omana maan kansalaiset turvaan. Kumpa ihme tapahtuisi ja kaikki rauhoittuisi, Eättä vielä 2010luvullakin tuollaista sattuu. Kamalaa.

ebrufin kirjoitti...

Viime yöna tanne Marmarikseen tuli kaksi laivaa, ja niissa matkasi yli 3000 Turkin kansalaista turvaan.

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian:Tosi paljon oli noita turkkilaisia Libyassa.Eilen illalla tuotiin laivoilla Marmarikseen 3000 kansalaista.Seurasin televisiosta tulo-operaatiota,joka sujui upeasti.Ebrufin tuossa jo kertoikin.

Eryah:Libyan tilanne on yksi kamala kaaos.Vaikeaa oli lahtö ollut sielta,kun tulijoita on haastateltu.Toivotaan,etta miehesi veli paasee turvaan.

Mummeli:Tallaista ei uskoisi todellakaan tapahtuvan tana paivana,mutta aina on ollut ja varmaan tulee olemaan naita valtion paamiehia,jotka eivat valita kansastaan,eivatka osaa paastaa vallasta irti.

Ebrufin: Seurasin turkkilaisten tulotapahtumaa eilen illalla myöhaan suorana lahetyksena sielta Marmariksesta.Onpa kerrassaan hyvin hoidettu operaatio,joka myös toimii.AFERİM TURKİYE!

Maikku kirjoitti...

Rauhatonta on kovasti maailmalla, ja uutiset ja lehet kommentoi, että ajan tasalla pysyy. Nyt on hyvä täällä suomessa miettiä missä sitä on asunnut ja kokennut, tulee mieleen omat jutut kun oli paikanpäällä NL/Venäjän viimeisessä "vallankumouksessa"!!?

Sateenkaari kirjoitti...

Maikku: Kovasti on ollut nyt kaikenlaista.Aina sita toivoo,ettei koskaan tulisi omalle kohdalle.
Sinakin olet nahnyt jos vaikka ja mita,kun olet maailmaa kiertanyt.

seijastiina kirjoitti...

Voi kauheeta, kyllä maailma on lopun eellä, sanos mummoni :/
Mutta on ihana tuo bannerikuva, asutko sinä siinä?

Hyvää viikonloppua kaikesta huolimatta ja halaus, ystäväni ♥

Sateenkaari kirjoitti...

Seijastiina:Ja varmaan sanoo moni muukin nyt tasta maailmanmenosta.
Kiitos,tuo talo on kaunis sinisine ovineen,mutta emme asu siina.Se on tassa kylla aivan meidan lahellamme.
İhanaa viikonloppua sinne myös halauksen kera