keskiviikko 2. helmikuuta 2011

HELMİKUUN HÖPİNÖİTA

Niin vaan taas kuukausi vaihtui.Muutama paiva,ja on kuukausi siita,kun palasin Suomen lomalta.Kyllapa tama aika rientaa.Ei perassa pysy.
Eilen illalla oli pitkasta aikaa hiukan pitempi sahkökatkos.Ja olipa ulkona pimeaa.Toki sisalla myös.Kynttilanvalossa jollottelin.
Naytti olevan tassa meidan ymparistössa aika laajalla alueella.
Katselin ikkunasta,ja huomasin,etta paloauto tuli (ei pillit soiden).Tassa kadullamme on monta sahkökaappia.Tuli turvallinen olo siita,etta kaupunki ainakin jotkut asiat hoitaa hyvin.Palomiehet tarkastivat nahtavasti,ettei ollut palonpoikasta olemassa.Melkein heti saapuivat myös sahkömiehet.,ja paloauto ajoi pois.Katkos kesti nelisenkymmenta minuuttia.
Nykyaan ovat sahkökatkokset vahentyneet kovasti.Ennenhan niita oli yhtenaan.Aina sellaisina kausina,milloin sahköa kaytettiinn enemman.Ja kun sahkölangat olivat sahköpylvaissa,niin myrskyt ja kovat sateet aiheuttivat katkoksia.
Nyt Antalyassa on jo monta vuotta sahkökaapelit olleet maan alla,joka auttaa tahan asiaan.
Mutta silloin tallöin viela istutaan pimeassa.

Kaupoillakin on kayty.Vihrea kylpparimme sai "kesaisen" roskiksen.

Oikein antoisaa helmikuuta kaikille.

9 kommenttia:

anja kirjoitti...

Nykyään olemme niin infrastruktuuria itsestään selvyytenä pitäviä, että ilman sähköä, vettä, kulkuyhteyksiä jne ei tulla toimeen, ts. varajärjestelmiä ei ole. Suomessa on ollut hätä kädessä, kun ilmassa kulkevat sähkölinjat ovat myrskyn tai lumisten puiden takia lopettaneet sähkönkuljetuksen.
Onneksi teillä ei kestänyt katkos kauan, meillä päiväkausia. Aika haavoittuva on järjestelmä vielä, mutta kai täälläkin kaivetaan johdot maan alle, ettei myrskyt haittaa.

Hieno roskis, hennooko siihen roskia edes kipata?

Annu kirjoitti...

Sähkökatkoissa on tunnelmaa, kunhan ei satu olemaan ruoan teko kesken ja nälkäiset odottamassa. Suomessa tosiaan jotkut on pulassa päiväkausia kun lämmitykset ei toimi.

mummeli kirjoitti...

Ihana tuo roskakori, minäkin mietin, malttaako siihen edes roskia laittaa. minulla menisi varmaan lankaastiaksi, laittaisin kaikki lankakerä loput sinne talteen.

Karoliina kirjoitti...

Todellakin uskomatonta etta on jo helmikuu!! Tasta se kevat pikkuhiljaa lahtee tulemaan, toivottavasti... Nuo sahkökatkot olen ottanut silla asenteella etta tuleepa vietettya iltaa rauhallisesti, ilman tv:ta tai nettia - ne kun muutoin tuppaavat paalla olemaan. Sahkökatkon aikana pakko vain olla ja nauttia rauhallisuudesta kynttilan valossa :)

(tosin entisessa kodissa ne sahköt menivat aamuisin - sllloin kun kaikkien pitaisi kayda suihkussa ja valmistautua töihin/kouluun lahtöön... siita oli rauhallisuus kaukana ;))

Sirokko kirjoitti...

Sähkökatko sillon tällön ei tee pahaa, onneksi meilläkään ei niitä enää yhtä mittaa ole. Osuivat jostain syystä aina illaksi, mikä on kyllä aika turhauttavaa.
Pirtsakka roskis!

Susanne kirjoitti...

Voi miten kaunis roskis! Ihana kuva ja värit roskiksessa. Nyt kevään lähestyessä huomaan miten tuollaisia värejä alkaa kaipaamaan.

Meilläkin oli muutaman tunnin sähkökatkos reilu viikko sitten. Lyhyt sähkökatkos ei haittaa mutta jos alkaa pidempään kestämään niin sitten jo harmittaa.
Siellä on hienosti järjestetty kun sähkökaapelit kulkee maan alla.
Mukavaa viikon jatkoa!

Sateenkaari kirjoitti...

Anja:Olen lueskellut netista,miten paljo lumi ja monet myrskyt aiheuttavat Suomessa pitkiakin sahkökatkoksia.
Eivathan ne johdot taalla Turkissa viela monessakaan paikassa ole maan alla.Fethiyessakin oli sahkökatkoksia todella paljon,kun johdot roikkuvat pylvaissa.

Annu:On toki tunnelmaa sahkökatkoksessa,kun pitaa istua kynttilanvalossa.Taallakin oli vaan sen verran kylma ilta,etta meinas alkaa tulla vilu.

Mummeli:Minulla ei ole langoille tarvista sailytysastiaksi,joten saa toimia roskiksena,heh.

Karoliina:ei todellakaan ole mukavaa,jos on juuri shamppoon saanut tukkaan,ja menee sahköt.Ei ainakaan nain kylmalla ilmalla,mita nyt on ollut.

Sirokko.İllaksi ne katkokset taallakin painottuvat.Johtunee varmaan siita,etta kylmemmalla ilmalla illalla sahkönkulutus nousee.

Susanne:Jos monta tuntia on sahkökatkos,niin pakasteet siina alkavat sulaa.Ja monilla kun pakasteessa aika ison rahan edesta tavaraa.

ebrufin kirjoitti...

Kivaa helmikuuta sinulle kanssa. Taalla on vahan kiirusta kakrujen loman takia, mutta ihan kivaahan tama...tekemista ainakin on...ja niita yöpaitapaiviakin ovat viettaneet;)

Sateenkaari kirjoitti...

Ebrufin:Onhan se aina touhukkaampaa,kun lapset ovat siina myös paivisin kotona.Kun sitten yleensa viela mennaan ja tullaan kaikki eri aikoihin.
Takuulla on tekemista.
Ollut muuten tosi kylmaa.