perjantai 30. lokakuuta 2009

TERVEELLİSTA!

Paivan suosituin puheenaihe on naina paivina ollut "sikainfluenssa ja sen rokotukset".Myös tiedotusvalineista saamme neuvoja ja tietoa asiasta paivittain.Ainakin taalla Turkissa.


yhtena tarkeana osana on noussut esille kasvisten ja juuresten kayttö paivittain.Normaalistikkin ruokavalioon pitaisi sisaltya joka paiva ainakin puoli kiloa kasviksia ja hedelmia.Ja monipuolisesti kaytettyna kaikissa vareissa.Persiljaa on kehoitettu kayttamaan monin eri tavoin. Aamuin ja illoin pitaisi kuulemma syöda pikkuoksa persiljaa tuoreeltaan.Persijan varsista voi keittaa teeta,jota aamuisin nautitaan situunan ja hunajan kera.
Sipulia ja valkosipulia myös paivittain.Valkosipulia 3-4 kyntta paivittain.

Hunajaahan taalla Turkissa kaytetaan paljon.Kaupoissa on seka purkkihunajaa,etta kennossa olevaa hunajaa.Minun lempihunajani on tuossa kuvassa oleva mantyhunaja.Se on variltaan tummaa,ja paksua hunajaa.yhteen aikaan sanottiin,etta tata hunajaa tuottavat vain Turkki ja Kreikka. Saako sita Suomesta,en tieda,mutta luulisin,etta saa.

Muistakaamme nyt kaikki laittaa energiamme sikainfluenssan torjuntaan syömalla terveellisesti ja monipuolissti.Lisaamalla kasvisten ja vihannesten paivittaista kayttöa.
Ja ennenkaikkea toivotaan,etta tauti haviaisi mahdollisimman nopeasti ,eika aiheuttaisi kuolemantapauksia.
Muistakaamme myös huolehtia hyvasta hygieniasta ja kasienpesusta.

İnfluenssatonta viikonloppua ystavat!

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten ihania hedelmiä! Rakastan erilaisia hedelmiä ja syön niitä PALJON joka päivä. Teen itselleni ja perheelleni hedelmälautasia, mutta kuvasi hedelmälautanen oli runsaudessaan ihan omaa luokkaansa. Pitäsiköhän pistäytyä Turkissa?
Kiara

Vihreatniityt kirjoitti...

Ihana hedelmälautanen. Ostatko hedelmät torilta vai supermarketista?

Sateenkaari kirjoitti...

Anonyymi ja Vihreatniityt:
Kiitos.Kuvat on kaikki otettu netista.Ei ihan noin runsasta hedelmalautasta kannata kahdelle hengelle tehda.
Ostan suurimman osan hedlmista torilta.Mutta kylla supermarketista myös.Ja taalla on sellaisia "minitoreja",joista saa kivasti kasvikset ja hedelmat.Naita on lahes joka korttelissa,ja saattaa olla useampiakin ihan lahekkain.

RouvaHoo kirjoitti...

Onneksi Prinsessa on kasvis- ja hedelmä"hullu" toisin kuin äitinsä, jonka pitää pakottaa itsensä niiden syöntiin vaikka niistä pidänkin. Multivitaamiiniporeella yritän sitten paikata.
Mitenkäs toipilas? Onko toipuminen edistynyt hyvin?
Aikaisesta aamusta
Heljä

Susanne kirjoitti...

Oi miten ihanan herkullisia kuvia!!!
Minä olen suuri hedelmien ja kasvisten ystävä, joten se puoli ainakin on kunnossa. Niin ja käsien pesua on täällä tehostettu ennestään.
Toivotaan että sikainfluenssa on jokapuolella pian ohi!!!
Hyvää viikonloppua!

Sirokko kirjoitti...

Meillekin tuo flunssa on jo rantautunut ja kouluja suljetaan. Leviäminen onkin näissä maissa helppoa kun poskipussaillaan ahkeraan.
Ihana hedelmävati, piristää pelkkä katselu.

Sateenkaari kirjoitti...

Helja:Meilla taas mies on nirso kasvisten ja hedelmien suhteen.Eilen piilotin parsakaalia kasvissosekeittoon niin,etta tein parsakaali-porkkana-perunapohjaisen jutun,ja sitten lisasin sita linssikeittoon.Oli kuulemma hyvaa.Mutta jos olisin kertonut siina olevan parsakaalia,niin syömatta olisi jaanyt.Hih.
Toipilas on edelleen jossain maarin toipilas.Jaksaa kylla jo tehda töitakin,mutta yleiskunto on alhaalla.Ja se pitaisi saada noudemaan,jotta ei uusia tauteja iskisi.
Terkut sateisesta Antalyasta.

Susanne:Mina kanssa rakastan kasviksia ja hedelmia.Mies ei niinkaan,taikka on valikoiva.Kasviksia kylla syö aikalailla monipuolisesti,mutta ei hedelmia.Olen kylla aika eteva tekemaan "piiloruokia".
Kiitos ,sinne maalle myös kivaa viikonloppua.

Sirokko:Samoin taalla ovat koulut olleet kiinni,ja niita desinfioidaan kovasti.Turkissa julistettiin "pussauskielto" viideksi kuukaudeksi.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Sateenkaari! :D
Ihanan herkullisia vihannesryppäitä! Jospa ne pitäisivätkin taudin loitolla. Mutta pöpö voi piileskellä vaikka missä ja hyökätä varoittamatta. Siksi olenkin käynyt taistelun itseni kanssa ja päätynyt ottamaan rokotuksen. En kuuntele enää täällä sitkeinä liikkuvia toinen toistaan kamalampia huhuja sivuvaikutuksista. Teen vain parhaani juuri noiden sinunkin neuvojesi mukaan ja aika näyttää mitä tuleman pitää. :) Kaikkea hyvää teille sinne Turkkiin. tervesisin Jennyjuulia

Sateenkaari kirjoitti...

Jennykuulia:Minakin lueskelin netista nita Suomen juttuja rokotuksen sivuvaikutuksista.Aikamoisia oli jutut.
Taalla alkaa rokotukset huomenna.Me olemme kanssa mieheni kanssa kayttaneet mietintamyssya ahkeraan,etta otetaanko roktus,vaiko ei.nyt nayttaa silta,etta kallistumme ein puolelle.
Mehan kylla kuulumme riskiryhmaan,MUTTA.
Kun minulla on selkaydinvamma,josta hermokivut,niin pelkaan,etta rokotus vaikuttaa haitallisesti tahan puoleen,silla sehan on juuri aiheuttanut kiputiloja.
Toiseksi on mietityttanyt mieheni sairaus,etta oliko se mahdollisesti sikainfluenssaviruksen aiheuttama.
Riskit ovat molemmin puolin.Otetaan sitten taikka ei tuo rokotus.Olemme joka syksy ottaneet tavallisen influenssapiikin.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä laihtuisi jos noita vihanneksias saisi syödyksi joka päivä. Suomessa sikainfluessa rokotteita annetaan jo riskiryhmille, kuten raskaana oleville. Blogissasi on tuttu maisema Antalyasta. Luulen asuneeni tuossa puiston kulmassa pensionaatti Anadolussa. Parvekkeeltani näkyi puistoon.
Tien toisella puolella oli ravintola Denis. Minusta oli ihanaa kävellä tuolla puistossa auringon paisteessa, vaikka olikin talvi.
t Annu

Sateenkaari kirjoitti...

Annu: Niimpa! mutta kun sita vihanneksien lomassa aina tulee syötya paljonkin jotain muuta.Olen nyt lisannyt kasvisten ja hedelmien syöntia.
Onko siita kauankin,kun olet taalla asustellut pensionaatissa.Pitaapa katsella,vielakö nama paikat ovat olemassa.Tuo puisto on talvella tosi hyva lenkkeilypaikka.On sen verran suuri.Ja meri-ilma lahella.