maanantai 5. lokakuuta 2009

SAİRAALASSA osa 3Sairaalasarjamme jatkuu.
Tanaan oli ensimmaisena aamulla laakkeitten uusiminen sydanpolilla.Samalla kerroimme laakarillemme koko taman ruljanssimme viime paivina.Han tarkisti kokeitten ja tutkimusten tulokset,ja sanoi,etta ehdottomasti ei johdu nyt sydammesta.Han soitti laakarikolleegalleen,jonka kautta potilaat kulkevat,kun otetaan sisaan sairaalaan.
Menimme nyt sitten taman laakarin vastaanotolle. Ja taas tutkittiin paperit.Laakari kuunteli keuhkot myös.Mutta tarvetta sairaalaan sisallejaamiselle ei ollut.Han puolestaan passitti keuhkojen erikoislaakarille.Perjantainahan oltiin kayty keuhkokirurgilla,jonka maarayksesta on huomenna tietokonekuvaus.
Nyt siis hipsimme kerrosta alemmas,ja keuhkolaakarille.Alkaa jo hiukkasen naurattamaankin tama juokseminen.Mutta todella hyva,etta tutkitaan.Juokseminen johtuu siita,etta joka asialle löytyy oma erikoislaakari taalla,jonka arvio tarvitaan.
Keuhkolaakari taas sitten tutki kaikki paperit ja kuvat.Han maarasi menemaan keuhkoperfuusion gammakuvaukseen,jonne seuraavaksi hipsimme.
Tama kuvaus on radioaktiivinen juttu jossa varjoainetta ruiskutetaan kyynartaipeesta suoneen 5 min.ennen kuvausta.Tutkimuksella halutaan sulkea pois keuhkoembolia,joka on suhteellisen vaarallinen tauti.
Tassakaan tutkimuksessa ei ollut mitaan epanormaalia.
Meilla siis "SATEİLLAAN TANAAN". Radioaktiivisuus poistuu muutamassa tunnissa elimistösta.
Huomenna viela tietokonekuvaus.
Otimme keuhkolaakarilla puheeksi sikainfluenssan,ja han sanoi,etta voi menna tutkituttamaan sen myös,mutta ei uskonut siihen mahdollisuuteen,koska oireet eivat tasmaa.
Tallaista siis tanaan.
Nautinnollista alkavaa viikkoa virtuaaliystavat!

13 kommenttia:

RouvaHoo kirjoitti...

Hyvä, että tutkitaan. Täällä myös erikoislääkäriä joka lähtöön ja esim. juurihoitoon hammaslääkärillä tarvitaan erikoislääkäri.
Pikaista toipumista!
Halauksin Heljä

Yaelian kirjoitti...

Aika ruljanssi tosiaankin,Toivottavasti nyt saavat selville syyt ja sitten avaimet parempaan oloon...

Sateenkaari kirjoitti...

Helja: Kiitti taas.Vastahalaus sinne.
Todella hyva,etta tutkitaan kunnolla.Taalla viela on onneksi myös sairaaloissa työssa paljon laakareita.Kun ottaa huomioon senkin,etta Antalya on miljoonakaupunki,ja potilaita todella paljon,niin kerkiavat kaiken silti hoitaa.

Yaelian: Aikamoinen on ollut rumba.Jos syy ei selvia,niin ainakin on tutkittu,ja poissuljettu pahemmat sairaudet.

ebrufin kirjoitti...

Niin tavallista...pikaista paranemista!

Sateenkaari kirjoitti...

Ebrufin: Lammin kiitos lentaa Tuppulan yöhön.

Susa kirjoitti...

Olette ajatuksissani, paljon voimia.

anna kirjoitti...

On mukavampi jatkaa matkaa kun on suljettu pois asioita. Joskus käy niin, että mitään ei saada selville, vaikka kuinka tutkitaan.

Voimia ja mukavaa alkanutta viikkoa myös sinulle ja miehellesi!

katti kirjoitti...

Toivottavasti jokin "järjellinen"syy löytyy oireisiin,sillä ihminen on kummallinen vekotin; on paljon helpompi olla kun on saanut selville asioita ja"taudille"nimen.Ainakin itse olen kokenut niin.
Kun aikoinaan itseä tutkittiin monta kuukautta ja mitään kovin valaisevaa ei meinannut löytyä se oli kovasti stressaavaa aikaa.No kun sitten sain diagnoosin niin tietysti se oli jalat altavievää tavallaan,mutta toisaalta iso helpotus, etten ainakaan ollut kuvitellut olemattomia.

Oikein paljon voimia ja ajatuksia sinne Antalyaan.

Heli kirjoitti...

Luin vasta tänään (tietokoneongelmien takia en päässyt mihinkään blogspotin blogiin) sairaalareissuistanne ja haluan toivottaa miehellesi pikaista paranemista!!! Toivon mukaan EMAR:issa löytyy syy saärasteluun ja hän saa asianmukaista hoitoa. Onneksi kyse ei ole sydämestä! Paljon voimia myös sinulle, jaksamista potilaan vierelle!

Maija kirjoitti...

Rutistus haleja ja voimia sinne molemmille!
Täällä sama juttu lääkärit hoitaa vaan oman osa-alueensa ja konsultoivat eteenpäin.Sairaalan pyöritykseen tottuneena voi sanoa.

Sateenkaari kirjoitti...

Susa:Lammin kiitos ystavaiseni.

Anna: Sinulle myös lammin kiitos.Nainhan se on.Tanaan oltiin siina tietokonekuvauksessa ja perjantaina vasta saa hakea kuvat ja sitten laakarille.

Lammin kiitos Kattilaan: Kipu onkin joskus kinkkinen asia tutkia.Mutta kun miehellani oli myös kuumetta ja tulehdusarvot nousseet,niin jossainhan se vika on.Mutta voi tietty olla jokin viruskin aiheuttajana.
Kuume on havinnyt,mutta kipu jatkuu,ja kipu on asentoriippuvainen.Mutta odotellaan nyt ,löytyykö mitaan vaiko ei.

Lammin kiito Heli:Toivotaan nyt,etta tomografian tulos antaa selvyytta.Jos ei,niin sitten jaa tarkkailun alle refluxitaudin mahdollisuus.
Halit Mersiniin.

Maija:Kiitos ystava ja vastahalit sinne!
Tuleepahan liikuttua,kun joutuu juoksemaan lahes joka paiva sairaalassa.Mutta parempi,etta kerralla tutkitaan niin paljon,kuin mahdollista,jos sitten tulisi vahemman laakarissakaynteja myöhemmin.

Sirokko kirjoitti...

Ainakin tuntuu olevan hyvässä huomassa, helpottavaa kun tutkitaan nopeasti. Toivottavasti syykin löytyy ja siihen hoitokeinot. Pikaista paranemista potilaalle ja voimia sinulle.

Sateenkaari kirjoitti...

Sirokko:Lammin kiitos ystava.Kylla sita kovasti toivoo,etta joku selitys löytyisi kivulle.
Olen innokkaasti netista etsinyt tietoa ja oireitra erilaisille sairauksille.Jos niitten perusteella tekisi diagnoosin,niin aika monta sairautta saisi kokoon.Sappikivioireetkin tanaan tutkin,ja osa oireista tasmaa,mutta ei kaikki.Se kummastuttaa,kun kipu on asentoriippuvainen aikalailla taysin.