keskiviikko 7. lokakuuta 2009

LOKAKUİSEN KESKİVİİKON TUOKSUJA


Tanaan on taas ollut erittain lammin ja aurinkoinen paiva.Oikeastaan jopa kuuma.Hiki tuli,kun asioilla kaupungilla kavin paivalla.
Kuumuus ei oikeastaan tuoksu millekkaan. Kaupungilla siihen sekoittuu kylla monenlaisia tuoksuja,kuten autojen pakokaasut,Ravintoloista tulevat ruoan tuoksut jne.
Mutta,kun aurinko laski tanaan,niin huomasin monenlaisia tuoksuja.
Ennen auringonlaskua olin paistanut kalaa (cipura-kuvassa) ruoaksi,joten sen tuoksu kerkisi havita ennen auringonlaskua.
Pimean tultua haistoin puhtaan,kuivumassa olevan pyykkini tuoksun.
Meren puoleisella parvekkeella tuoksui merituuli ,mita vedin antaumuksella keuhkoihini.
Olin juuri pessyt parvekkeen lattian,kun nenaani kiiri hiukkasen epamiellyttava tuoksu (haju).Se oli "naftaliini",ja tuli naapurista alakerrastamme.Asunnossa asuu vanhoja ihmisia,jotka ovat koko kesan vuorilla,ja nyt palanneet kotiin.Kesaksi he naköjaan laittavat jotain sailöön naftaliiniin.İnhoan tata tuoksua (hajua).Enka ole sita koskaan itse kayttanyt.Jotkut taalla kayttavat sita jopa lavuaarissa raikastimena.
Jatkoin raikkaan meri-ilman hengittelemista,ja haivytin naftaliinin tuoksun (hajun) mielestani ja nenastani.
Parin tunnin kuluttua vahva jasmiinin tuoksu kulkeutuu parvekkeellemme.Jasmiini kukkii parhaillaan.
Toissailtana oli taalla kova sade ja ukonilma,mika heratti monia raikkaita tuoksuja eloon,puhdistaen pölyt pinnoilta.
Mita teilla on tanaan tuoksunut?

15 kommenttia:

Susanne kirjoitti...

Meillä oli tänään sateinen myrskypäivä. Puista putoili lehtiä, mutta kaunis ruska on vielä. Täällä tuoksui raikas syysilma.
Kirjoitit niin elävästi tuoksuista mitä siellä oli tänään että tunsin ne tänne asti!:)

Yaelian kirjoitti...

Minäkin inhoan naftaliinin hajua! JOskus täällä talvella törmää vanhempiin ihmisiin,joiden takki tuoksuu naftaliinille,huh!
Jasmiinin tuoksu sen sijaan on ihana!
Voiko miehesi jo hyvin?

Sateenkaari kirjoitti...

Susanne: Lokakuu on loskan ja pimeyden aikaa Siella Suomessa.
Toivottavasti et tukehtunut naftaliinin hajuun.Hih!

Yaelian: Sama taalla,vanhemmat ihmiset tekevat kevaisin "naftaliinisailykkeita".Minun aitini oli myös tuon myrkyn kayttaja,joten inhosin sita hajua jo lapsena.
Mieheni ei edelleenkaan voi hyvin.Kuumetta ei enaan ole,mutta kipu ja hengenahdistus jatkuvat.Huomenna katsotaan tilanne,etta odotetaanko perjantaille,jolloin tulee tietokonekuvauksen tulos,vaiko mennaan taas huomenna sairaalaan.
Kumma kiputila.Ja inhottava.

RouvaHoo kirjoitti...

On niin varhainen aamu (03:43) että täällä alakerrassa tuoksuu vasta keittämäni kahvi. Ulkona on 6 astetta lämmintä, että siellä tuoksuisi raikkaalle ... Odota, kuten Susanne sanoi kirjoitit elävästi ja saat avaamaan oven.

Tuoksuu raikkaalle aamulle.

Joten raikasta päivää ja toivotaan, että jotain selviää ja ennenkaikkea että miehesi tila kohenee.

Raikkain halauksin Heljä

Yaelian kirjoitti...

Ikävä kuulla että miehesi ei vieläkään voi hyvin.Toivottavasti joku syy/hoito löytyy pian.

latindance kirjoitti...

Ihana postaus tuo sinun tuoksupostaus ;) Täällä, kun oven avaa, tulee syksyinen tuoksu sisään, sadetta ja kastetta, pudonneita lehtiä maassa ja syksy. Sitten voisin sanoa, että perheessämme tuoksui tänään hyvin vahvasti rakkaus♥, ihanaa perhettämme kohtaan ;)Se onkin ehkä erikoisempi tuoksu, joka pitää oppia jokaisen itse tunnistamaan ;D Mutta näillä rakkauden tuoksuisilla sanoilla toivotan sinulle jaksamista ja miehellesi pikaista paranemista. Toivotaan että tilanne selviää.

katti kirjoitti...

Täällä tuoksuu vasta keitetty kahvi :)Palkitsin itseni siivoussession jälkeen mukillisella kahvia!
Ulkona tuoksuu syksy.Täällä on tänään huikean hieno syyspäivä aurinkoineen ,lämmintä+10.Eilen tuoksui myrsky.Niin kova,että nenä meinasi mennä solmuun, Hih!
Voi harmi tuo miehesi tilanne.Voimia sinne teille kovasti.
***
Minulla aika ajoin tulee silmien eteen se huikaiseva näky kun pimeässä laskeuduimme Antalyaan ja ne miljoonat valot tuikkivat kuin tähdet ja näin ison urheiluareenan(luulisin että jalkapallo stadion) valot ja ajattelin,että onkohan tuo se Sateenkaaren "kotikenttä".

Terkkuja täältä :)

Vihreatniityt kirjoitti...

Olen töissä lentokentän lähellä, ja parkkipaikalla haistan usein kerosiinin. Silloin tekee mieli matkalle, jonnekkin lämpimään. Tänä aamuna oli niin kiire, että en ehtinyt paljoa "haistelemaan".
Toivotan miehellesi pikaista paranemista.

Olen Annu, joka ylläpidän tätä blogia kirjoitti...

Ihania tuoksuja siellä Antalyan yläilmoissa leijailee. Täällä tuoksuu broilerin koivet uunissa. Ruoka on helppo. Uunivuoassa broilerin kanssa on riisiä (2-3 dl). Vuokaan kaadetaan vettä niin että riisit ja broilerit melkein peittyy. Uunissa ruoka on valmista 45 min-1 tunti n 170 C-asteessa. Nyt meenkin syömään, t Annu

Sateenkaari kirjoitti...

Helja: Sina todella saat nauttia varhaisaamujen ihanista tuoksuista.Eri vuodenaikoina juuri varhaisaamuthan tuoksuvat,ja hiljaisuudessa tuoksut myös huomaa paremmin.
Kiva kuulla,etta sain sinut haistelemaan raikasta aamuilmaa.

Yaelia.Tanaan taas jo meinattiin lahtea sairaalaan,kun yö oli aikalailla hankala,mutta ajateltiin,etta sinnitellaan huomiseen,kun kuvauksen tulokset tulevat.Eivat olisi tanaan oikein mitaan voineet tehda.

Latindance:Kiitos kehumasta.Ajattelin,etta nyt pitaa valilla alkaa aistejakin voimisteluttaa.Minulla sai hajuaisti kyytia eilisesta naftaliinin tuoksusta(hajusta).
Teilla onkin tuoksunut tanaan sitten aivan erikoiselle.Olet oikeassa,etta jokaisen pitaa oppia tuo tuoksu tunnistamaan.Oppii,jos haluaa sen jokainen.Toivotaan,etta huomenna jotain selviaa sairaalassa.

Katti:Monille(ainakin naisille) on vastakeitetyn kahvin tuoksu yksi nautinnollisimmista tuoksuista elamassa.
Se se juuri on ollut.Meidan kotikenttamme,jota katselemme jokaisena paivana.Ja talla viikolla taas myös jalkapallo-ottelua.İltaisin katselen parvekkeelta taivaalle,kun lentokoneita saapuu tasaisena virtana Antalyaan.Lentavat tuon stadionin ylapuolelta.
Kiitos sinne myös terkut.

Vihreatniityt: Tuota tuoksua en ole tullut ajatelleeksikaan.Ehka sita ei huomaa silloin,kun on vain lapikulkumatkalla lentokentalla.

Annu: Nam! herkulliselta kuulostaa sinun tuoksusi.
Olen joskus tehnyt tuolla reseptilla broileria.Kiitos,kun muistutit.Laitatko mitaan mausteita,vai kaytatkö valmiiksi maustettuja koipia?

KİİTOS taas ystavat huolenpidosta ja ajattelemisesta.Olette ihania.

Maija kirjoitti...

Kaalipata on tänään tuoksunut,kun tein töissä koko ison padallisen.
Kotona tuoksui puhtaalle,mies oli siivonnut Ihanaa!
Mukavaa päivän jatkoja.
Voima hali jaksamiseen.

Marge kirjoitti...

Ihanaa, elävää tekstiä!!:))
Täällä on tänään ollut kaunis, syksyinen ruskapäivä. Aurinko paistoi, vähän tuuli, mutta oli aika lämmintä kuitenkin. Värit luonnossa tuovat iloa ja ilma oli niiin ihanan raikas:)

Toivottavasti miehesi voi paremmin!!!! Ikävää tuollainen "juokseminen", mutta hyvä, kun tutkitaan kunnolla!! Kaikkea hyvää ja siunausta!

Sateenkaari kirjoitti...

Maija: Kaalipata tuoksuukin ihanalle.Rakastan kaalipataa.
Olipa ihanasti tehty mieheltasi,kun siivosi.
Halit myös sinne!

Marge:Kiitos ystavaiseni.Syksyinen ilma on todellakin siella suomessa raikas.Taalla myös,mutta erilailla.
Eilinen paiva oli jo kuumeeton,mutta viime yöna kuume nousi taas yli 38 asteen,ja kipuilu oli aika kovaa.Aamulla oli viela kuumetta,mutta nyt se on taas illalla ollut normaali.Saattaa olla,etta on ollut jokin bakteerin taikka viruksen aiheuttama tulehdus,mika ei ole flunssaa.
Halit.

Jossu kirjoitti...

Tuoksut on kummallisia. Niistä joko pitää tai ei. Itse en pidä vahvoista pesuainetuoksuista. Naftaliinin tuosusta puhutaan, siis jokin asia säilötään naftaliiniin, en vaan tiedä oikeastaan miltä se tuoksuu...

Nuuskuttelin täällä sisällä, mutta tällä hetkellä on melko hajutonta. Ulkona niitä tuoksuja olisi, aurinko paistaa ja on mitä ihanin syysilma. Kohta ajattelin lähteä ulos jotain puuhamaan.

Sateenkaari kirjoitti...

Jossu: Naftaliiniin laitettiin ennenvanhaan (jotkut viela nykyaankin)villavaatteet ja turkikset,koska koit syövat reikia niihin kesan aikana.
İhania sysksyn puuhasteluhetkia sinulle!