lauantai 3. lokakuuta 2009

SAİRAALASSA osa 1Kovin on jo tullut tuo Antalyan valtion sairaala tutuksi.
kolme paivaa sitten siis pyyhallettiin sairaalaan ambulanssilla. Ensiapupolilla ensimmaiseksi otettiin sydanfilmi ja verikokeet,jotka aina sisaltavat taydellisen verenkuvan+muita tarvittavia oireisiin liittyvia kokeita.Sydammen tila tarkistettiin monitorilla,joka oli hyva.Otettiin myös keuhkokuva.,seka laitettiin tiputukseen.
Vaivahan miehellani oli tosi inhottava.Kova kipu ylavatsalla,ja hengenahdistus.Nukkuessa kipu yltyi kylkea kaantaessa.
Kipu helpotti tipan ansiosta.Ja verikokeissakaan ei mitaan kummallista selvinnyt.Vain WBC oli aivan hiukkasen koholla.
Ensiavun laakari laittoikin menemaan kardiologin juttusille normaalille poliklinikalle.Menimme siis talon toiseen kerrokseen.
Kardiologi sanoi,ettei vaiva ole sydanperainen,ja laittoi gastropolille(mahalaakarille),joka halusi sitten viela ,etta keuhkolaakari tutkii myös.Niimpa menimme sitten seuraavaksi keuhkolaakarille.Hankaan ei oikein osannut sanoa,etta mista nyt vaivat johtuvat,mutta oli sita mielta,etta osasyy on ainakin vatsassa,ja epaili refluksitautia.Otatti kuitenkin viela hankin keuhkokuvan,jonka tuloksia mies meni sitten kuulemaan perjantaina.Laakari kirjoitti viela laakkeet vatsaan.
Röntgenin jalkeen laksimme kotiin.
Kotona kipuilu jatkui,ja kuumettakin alkoi olla.
Perjantaina mies meni sitten kuulemaan röntgenin tuloksia.Kuumetta oli edelleen,mutta ei mitenkaan korkeaa.
Röntgenlaakarin lausunto oli aivan hyva,mutta tutkiva keuhkolaakari oli sanonut,etta kuvassa on jotain epaselvaa,joka pitaa tarkistaa.Han kirjoitti lahetteen rintakehan tietokonekuvaukseen,joka on ensi tiistaina.
Tallaisa tapahtumia perjantaihin saakka.Tanaan on tapahtunut lisaa,joista sitten seuraavassa,etta jaksatte lukea.
İhanaa sunnuntaita,ystavat.

7 kommenttia:

ekku kirjoitti...

Voi kun kaikki olisi hyvin siellä.Toki jaksetaan lukea kuulumisianne.Täällä syysmyrskyt tekee tuloaan ja pohjoisessa luntakin tullut maahan.Tampereella kerran tuli rakeita,mut suli heti pois :).Oon ollu koulun kautta työjutuissa,niin en oo pahemmin kommentoinut mihinkään.Ihan veto pois kun oudokseltaan kotiin tulee töistä.Vaikkei hirveen pitkät päivät olekkaan.6-7tuntia

Yaelian kirjoitti...

Toivottavasti ei mitään vakavaa miehelläsi.Pidän peukkuja!

Karoliina kirjoitti...

Toivottavasti siella voidaan jo paremmin! Kaunista sunnuntaita Antalyaan.

Sateenkaari kirjoitti...

Ekku:Kiitos ystava.
Olette kuitenkin siella Suomessa saaneet nauttia lampimasta syksysta.Lokakuu on sita loska-aikaa ja pimeaa.
Meilla viela paivalla tarkenee hihattomalla mekolla.
Kylla sita perheellisella on työta muutakin,kuin blogin kirjoittaminen.Toki sen ymmartaa.

Yaelian:Kiitos ystava: toivotaan niin.

Karoliina:Kiitos ystava:Jonkin verran paremmin.Kunhan saavat tutkimukset tehtya,niin toivottavasti selviaa.Huomenna jatkuu aamulla sairaalakierros.

Verna kirjoitti...

Toivon minäkin, ettei miehelläsi ole mitään pahempaa. Hyvä asia on se, että teillä tutkitaan hyvin ja poissuljetaan heti erikoislääkäreiden toimesta eri mahdollisuudet kivun syylle. Nopea hoitoon ja tutkimuksiin pääseminenhän on aina hyvä asia.

Parantavia ajatuksia teille sinne!

Sateenkaari kirjoitti...

Kiitos Verna ystavaiseni:Todella hyva,etta kivun syyta selvitetaan.Jokin tulehdus nahtavasti on kyseessa,koska valkosoluarvo on kohoamassa.Mutta edes antibioottia ei ole annettu,koska selvittely on kesken.Vatsalaakkeet annettiin sen varalle,etta olisi kyse vatsalaukun sulkijalapan toiminnan vajeesta.Kuitenkin viela selvitetaan tietokonekuvauksella keuhkojen tilanne.Kun kuumettakin on ollut,niin saattaa hyvin vika olla keuhkoissakin.
Suomessa tallaisessa tapauksessa terveyskeskuslaakari lahes aina kirjoittaaa antibioottireseptin.Esim keuhkokuumehan hoidetaan aina antibiooteilla,kuten tiedat.
Mielestani hyva,ettei turhaan maarata laakkeita umpimahkaan.

Verna kirjoitti...

Olet oikeassa; antibiootteja syödään mielestäni liikaa turhan takia. Jos tk-lääkäri ei määrää antibioottia, koska ei näe sitä tarpeelliseksi, ovat muutamat tuntemani ihmiset hakeneet reseptin yksityiseltä. Meidän perheessämme turhia kuureja ei olla syöty, eikä syödä. Eri asia on silloin, jos lääkitykselle on vahvat perusteet. Nykypäivänä kasvaa vaara sairastua aina uusiin tauteihin, joiden vastustuskyky antibiooteille kasvaa mitä enemmän ns. turhia kuureja syödään.

Miehesi kohdalla hoito ja tutkimus vaikuttaa sujuvan oikeaa reittiä; tutkitaan, eikä hutkita ja jatketaan tutkimista intensiivisesti asian selvittämiseksi. Hieno juttu!