maanantai 20. huhtikuuta 2009

EUROOPAN ROKOTUSVİİKKO!


Euroopan rokotusviikkoa vietetaan 20-26 huhtikuuta.Huomasin taman nyt viikonloppuna,kun kaduille oli ilmestynyt mainoksia tasta niin tarkeasta asiasta.



Turkki noudattaa taysin Euroopan rokotusohjelmaa.Rokotukset alkavat syntymasta,jolloin pistetaan lapselle hepatiitti B ja calmet. Tasta sitten jatketaan ohjelman mukaisesti. Rokottaminen ei ole esteena köyhemmallekkaan vaestölle,koska alle 18 vuotiaille se on ilmaista.


Tulinpa tarkastaneeksi omatkin rokotukseni,ja huomasin,etta polio on vanhentunut.Pitaakin tarkistaa,mika taalla on suositus vanhemmalle ikapolvelle.


Terveellista alkavaa viikkoa, ja TARKİSTETAANPA ROKOTUKSEMME VOİMASSAOLO!




2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä on toi rokotusten mainostaminen, ne kun tahtoo unohtua. En ole tähän mennessä kuullut kenenkään moittivan Turkin terveyshuoltoa, vaikka potilaita on paljon enemmän mitä Suomessa.
t Annu

Sateenkaari kirjoitti...

turkinpippurit: kiitos! Potilaita taalla kylla on valtavasti.Joskus ihmettelen,miten laakarit kerkiavat kaiken tehda.Mutta on taalla kylla laakareitakin paljon.
Minullakaan ei ole henkilökohtaisesti moittimista Turkin terveydenhuollosta,mutta kokemukseni ovat aika rajalliset,kun rajoittuvat vain Antalyaan.Mutta kylla sita 1ei niin hyvaa" terv.palveluakin on olemassa.Epakohtia on viime vuosina tuotu runsaasti julki,jotta asioita saataisiin kuntoon niilla huonommillakin alueilla.Esim.taallahan paasee nopeasti myös sairaalaan.Ei tarvitse mitaan lahetteita.Ja sairaalaan saa ajan myös haluamalleen erikoislaakarille.Miehenihan oli vahan aikaa sitten tehohoidossa infarktiepailyn vuoksi,ja toimet olivat erinomaiset.Osaan seurata tata kaikkea,koska minulla on aika paljon tietoa entisen ammattini puitteissa.