torstai 5. elokuuta 2010

MAKUUHUONE

Ennenkuin kesa loppuu,niin pitaa esitella meidan kesamakuuhuoneemme.Samahan se on talvellakin,mutta tekstiileissa on eroa.
Makuuhuoneemme ei turhalla tilalla ole varustetu.Liiankin pieni ainakin siivouksen kannalta.Taalla kun kalusteet ovat suuria.Yleensa ostetaan koko kalusto,mihin kuuluu sanky,vaatekaapi,peilipöyta ja yöpöydat.
Mina luopuisin tuosta peilipöydasta,mutta mies haluaa,etta kalustoa ei rikota.Silla ei meilla muuta virkaa ole,kuin,etta siina on sailytystilaa,mita taalla on asunnoissa vahan.Kaappeja tehdaan nykyaan valmiiksi jo uusiin asuntoihin,mutta naissa vanhoissa ei ole muuta,kuin keittiön kaapit.

Yöpöydatkaan eivat mahdu sangyn molemmille puolille,joten olen ratkaissut niitten paikaksi tuon peilipöydan paadyn,ja laittanut ne siihen paallekkain.


Vaatekaappikin on tassa kalustossa suuri.Kulkutilaa jaa tuohon kaapin eteen hiukkasen enemman,mutta sangyn molemmilla puolilla sita ei liikaa ole.
Kesapaivapeittona olen pitanyt helppohoitoista vohvvelikankaista peittoa.Ostin sellaisen pakkauksen,missa oli tuo peitto,kaksi tyynyliinaa,ja parisangyn lakana.
Talveksi pitaa alkaa suunnittelemaan jotain uutta.
Matot löysin kovan etsinnan jalkeen meidan pazaariltamme.Ovat taytta puuvillaa.Puuvillamattoja on ollut aika vaikea taalta löytaa.Nyt viime aikoina niita on tullut myyntiin enemman.

Tama viikko on ollut todella kuumaa ja kosteaa.Pikaisesti olen kaupassa kaynyt,mutta muuten oleillut kotona ilmastoinnin alla.
Saatiedotus lupaa nyt jo ensi yösta lahtien alempia lampötiloja.Mutta eihan "lammin luita riko" sanotaan.

20 kommenttia:

latindance kirjoitti...

Valtavan ihana tuo teidän makuuhuone ♥ Juuri tuollaisen minäkin haluaisin ;o) Pitäisi melkein sinun kauttasi tilata joitain makuuhuone tekstiilejä.

Sesse kirjoitti...

Katsoin tuota postireissu juttua, oli kiva poiketa näin Turkissakin:)
Kauniin väriset tekstiilit makuuhuoneessa. Kun kirjoituksessasi ei ole ään pisteitä, niin se kuulostaa samalta kuin perulainen ystävämme puhuisi :D Mukavia hetkiä sinne kauas!

anumorchy kirjoitti...

Hauskat nuo matot(kin)!

Nuheila kirjoitti...

Kivan näköinen makuuhuone!
Puulattiakin näyttää teillä olevan,siihen sopiikin puuvillamatot kivasti.
Mukavaa loppuviikkoa!


Nuheila

Johanna kirjoitti...

Kauniilta näyttää! Peilit kaapin ovissa antavat lisätilan tuntua. Olisi hyvä ratkaisi meidänkin makuuhuoneessa, jossa nyt on aika "täyteentupattua" kun pikkuneidin pinnasänkykin on siellä vielä lisänä :)

Susanne kirjoitti...

Kaunista on makuuhuoneessanne! Kiva tapa tuo että koko kalusto ostetaan kerralla, kun ei kaappejakaan ole valmiina makuuhuoneessa.
Meillä oli hieman viileämpää muutaman päivän mutta viikonlopuksi on taas luvattu helteistä.

Anonyymi kirjoitti...

Kesaiselta nayttaa :)
Tanne annettiin taksipaivaksi lampövaroitus, kun kosteusprosentti uhkaa kivuta yli 90... ihmekaan ettei pyykit kuivu!

Elisa kirjoitti...

tuo vaatekaappi nayttaa aika tyylikkaalta, peilit tekevat pienesta huoneesta tilavamman tuntuisen. mika siina on etta usein makuuhuoneet rakennetaan niin pieniksi etta sinne ei juuri tilaa jaa sangyn lisaksi ollenkaan..? ja se, etta asunnoissa ei valttamatta ole sisaanrakennettuja vaatekaappeja yms sailytystilaa on myös nurinaa aiheuttava seikka. Mutta kaikkea ei voi saada. :)

Minttuli kirjoitti...

Viihtyisää on ja värimaailma miellyttää silmää.
Mulla on semmoinen käsitys että Turkista saa laadukkaita tekstiilejä.

Helteet ne vaan jatkuu ja Venäjältä on taas odotettavissa savua. Tukalaksi menee. Melkein kaipaa jo syksyn raikkaita tuulia.

Sateenkaari kirjoitti...

Ltindance:Taikka viela parempi vaihtoehto on,etta hyppaat koneeseen,ja tulet hakemaan.

Anumorchy: ja olivat halvatkin.

Nuheila:Lattia ei ole puuta,vaan laminaattiparkettia,mika on tosi kateva.Olohuoneesa on puuparketti.

Sesse:Monasti tuo a-pisteitten puuttuminen tuo tilanteita,etta sanan tilalle pitaa valita vaihtoehtoinen sana,koska saattaisi tulla vaarinkasitys.

Johanna:Vanhan ajan kaapeissa taalla oli todella kauniita peiliovia.Nykykalusteet ovat aikalailla pelkistettyja,vaikka peilit ovatkin.

Susanne:Toki koko kalusto on sitten yhtenaisen naköinenkin,mutta joskus tulee tunne,etta pitaisi koota itse jonkinlainen "erilaisuus".

Susanne:Meilla on tanaan eka paiva talla viikolla,jolloin ei aamulla tarvitse ilmastointia.Kosteuskaan ei enaan ole niin korkea.Oikein kivalta tuntuu.

Elisa:Kun jostain löytaisi viela turkkilaisen vanhan ajan,ja kunnollisen, makuuhuoneen kaluston,niin vaihtaisin oitis.Ne olivat tosi kauniita.

Minttuli:Kiitos,tykkaan vareista.Olet aivan oikeassa.Tekstiilit taalla ovat laadukkaita(toki löytyy huonoakin),Mutta monasti myös siita halvasta vaihtoehdosta saa erittain kestavan ja laadukkaan.
T-paidatkin ovat sellaisia,etteivat saumat ala kiertamaan ensimmaisen pesun jalkeen.
Nykyaan tannekkin tulee jo ulkomailta paljon vaatetta,joten ostaessaan kannattaakin katsoa,ettei ol kiinalainen.
Ne Venajan palot ovat oleet hurjia.Ja se savuhaitta,mika sielta Suomeen tulee,niin on monelle tosi rasite.

Yaelian kirjoitti...

Ihana katukuva bannerissa!
Nätin näköinen makuuhuone,eikä näytä niin pieneltä kun sanot.Väritkin ovat hyvän näköisiä.Itselläni on tosi pienei makuuhuone,ja kun en osannut arvioida huoneen kokoa ennen sinne muuttoa,ostin ison sängyn,joka vie koko tilan.Yksi yöpöytä mahtuu sängyn toiselle puolelle.

Mirja kirjoitti...

Todella kaunis makuuhuone ja ihanat värit ja vaatekaappi myös.

Karkki kirjoitti...

Oi kuinka kaunis värimaailma! Ja ihastuin kovasti teidän makuuhuoneen kaapistoon, se on ihana :) Meillä on pieni makuuhuone ja haluaisin juuri tuota tilaa enemmän sängyn ja kaapin väliin, meillä kun kaapit avautuvat melkein sängyn päälle :D

Kaunis huone!

Marika kirjoitti...

Ihanan näköistä! :)))

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian:Kun kuuntelee teidan monien juttuja makuuhuneen pienuudesta,niin alkaa tuntua silat,etta meilla onkin "iso" makuuhuone.
Tuo katukuva on tasta meidan kadultamme.

Mirja:Mina jo alan kyllastya tuohon variin.Pitaa talven tullen vaihtaa ainakin jotain varitysta.Olisi pitanyt ostaa valkoiset matot,niin ei olisi muu vari riippuvainen matoista.

Karkki:Mina myös tykkaan noista kaulsteista,ja varista.Meilla nuo peilikaapin ovet eivat avaudu kokonaan,kun sanky on edessa.
Kun kalusto on harmaa,niin siihen sopii voimakkaatkin varit.

Marika:Kiitos

Laura kirjoitti...

Teillä on mukavan ja valoisan tuntuinen makuuhuone! Tykkäsin todella paljon vaatekaapista peileineen! Mistä ne kalusteet on ostettu?

Hauskaa viikonloppua!

Sateenkaari kirjoitti...

Laura:Ostettiin Fethiyesta yhdesta aika pienesta huonekaluliikkeesta kun muutimme Suomesta Turkkiin vuonna 2007.
Ei mikaan naista takalaisista merkkiliikkeista.

Boncuk kirjoitti...

Hienolta näyttää! Ja kekseliäästi olet saanut kaiken mahtumaan huoneeseen ja vielä kauniisti!

Itse tänä kesänä kovin tarkastelin anopilta lahjaksi saatua makuuhuoneen settiä Turkissa - meillä kun ei ole talvisin asutusta ja nyt 7 vuoden jälkeen se alkaa valitettavasti näkyä :-/ Harmittaa niin suuresti!

Susa kirjoitti...

Tunnelmallinen makuuhuone, ihanat verhot!

Sateenkaari kirjoitti...

Boncuk:Jos ei mahdu vierekkain,niin sitten pitaa laittaa paallekkain.Tuossa makkarissamme kun on viela kahdella seinalla ikkuna,yhdella ovi eteiskaytavaan ja yhdella ikkunaseinalla ovi parvekkeelle,niin se tama rajoittaa myös kalusteitten jarjestysta.
Varmaan talven kosteus syö huonekaluja.Ja juuri ne vanhat kalusteet ovat aivan ihania.

Susa:Hiukkasen on pelkistettya.Haluaisin nyt jotain "rimpsua",Katsotaan talven tullen.