perjantai 7. lokakuuta 2011

PANNUKAKKU

Eilen kokeilin tehda pannukakkua "ilman uunia",ja tuli tosi hyvaa.Paistoin paistinpannulla hiljaisella tulella .Aikaa en katsonut.
Taikinaan laitoin n. 4 dl maitoa,3 kananmunaa,suolaa,sokeria,jauhoja,rusinoita ja pieneksi pilkottuja kuivattuja aprikooseja.
,seka oliiviöljya.
Paistinpannun voitelin reilulla oliiviöljylla.Taikina pannuun ja pannu tulelle.Kansi paalle.Paistaminen siis hiljaisella tulella,mutta niin,etta pinta ruskettuu.Kun oli tarpeeksi ruskea,niin kaansin pannukakun,jonka jalkeen sama paistaminen toiselle puolelle.
Paistamisen jalkeen annoin kannen olla paalla viela n. 20 minuuttia.
 Lopputulos oli tosi hyvaa.
Paistinpannuni on reilun kokoinen.

AFİYET OLSUN,HYVAA RUOKAHALUA

Ja kivaa viikonloppua kaikille!

14 kommenttia:

anja kirjoitti...

Varmaan makoisa pannari! Kyllä se onnistuu noinkin ilman uunia, kunhan malttaa hiljaisella lämmöllä kypsyttää ja molemmin puolin. Pitää kokeilla. Rusinat ja aprikoosit varmasti hyvä makulisä pannariin.

Minttuli kirjoitti...

Nam, varmaan hyvää, kiitos ohjeesta.

ekku kirjoitti...

On tosi herkullisen näköstä.Hyvää viikonloppua teille sinne etelään.

Mine kirjoitti...

Tulipas muistot mieleen. Isotätini teki maailman parhaat pannarit. Valurautaisella paistinpannulla uunissa. Joka puolella rapeat reunat, jotka oli pannarissa ihan parasta. Hellalla en tiennyt onnistuvan, mutta nytpä tiedän.

Heljä kirjoitti...

Voikun olisin tämän tiennyt niin olisin ilahduttanut aikanaan uunitonta ystävääni, joka rakastaa pannukakkua. Nyt hänkin uunillinen.

Lämmin halaus viikonloppuusi ystäväin!

pikkujutut kirjoitti...

Tätä täytynee kokeilla, kuulostaa herkulliselta.

Ja tuo edellisen postauksen lautaspalautus juttu saa minut välillä stressin partaalle kun niitä lautasia tänne tulee pyytämättä ja tyhjänäkään kun ei voi palauttaa..sitten leivotaan tai käydään leipomossa :)

Sateenkaari kirjoitti...

Anja:Onnistuihan tuo.Ja makuvaihtoehtoja kannattaa kokeilla Omena-kaneli on varmaan hyva myös.Ja marjat luulen kayvat tosi hyvin.Tama on hyvaa myös kylmana.

Minntuli:Oleppa hyva.Kanmnattaa kokeilla.Aina ei tarvitse uunia lammittaa.

Ekku:Yllatyin minakin mausta,etta oli tosi hyvaa.

Mine:Myös mina muistan ne aidin tekemat paanarit juuri siina valurautapannussa.Maailman parhaat.Liedella kun tekee,niin kansi paalla ja ehdottomasti kaannettava.

Helja:uunittomia ajattelinkin tata postausta tehdessani.Kokeilin myös suolasta piirakkaa,joka tul todella hyva nain.Siis yufkasta tehtya.

Pikkujutut:Suomalainen ja Suomessa asuva varmaan helposti stressaantuu noista "lautasista".Mina olen tahan jo niin tottunut,etta pidan tavasta.Meidan talossamme ei kovi suuressa maarin tata harrasteta kyllakaan,joten mielellaan antaa ja saa.

Sky Mikaela kirjoitti...

Namskista, miten ihanan näköinen pannari!!!

Toiset tekevät pullaakin kuulemma hellalla (älä kysy miten :D), en tiedä todenperäisyyttä, mutta eikös nuotiollakin syödä tikkupullaa... ja leipääkin hellalla tehdään. Pitääkin joskus tarkistaa täältä internetin ihmemaailmasta, millaisia hellaohjeita leipomuksille löytyy :)

Hauska postaus!

Susanne kirjoitti...

Herkulliselle näyttää, nam!

Mukavaa viikonloppua!

Sateenkaari kirjoitti...

Tanja:Löytyy varmaan aika paljonkin kaikenlaista.Mina aina silloin tallöin innostun kokeilemaan uutta.Joskus onnistuu ja joskus ei.

Susanne:Namia olikin.

Jael kirjoitti...

Näyttää herkulliselta!Itse en tuollaista syö kun yritän välttää jauhoja, mutta jonkinlaista versioita tuosta voisi kokeilla gluteenittomilla jauhoilla.

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian:Minullakin oli tuossa pannarissa paljon niita kuivattuja aprikooseja,joista tuli todella hyva maku.Uskon,etta gluteenottimalla jauhoilla onnistuu hyvin,kun on kananmunaa joukossa.

Maija kirjoitti...

Namskis,pitää varmasti kokeilla.
laitin sanat sulle blogiinmikäli haluat pohtia.
Ystävähalit!

Sateenkaari kirjoitti...

Maija:Lammin kiitos haleista,ystavain.Kaynpa kurkkimassa blogissasi.