maanantai 24. lokakuuta 2011

MAANJARİSTYS

http://video.cnnturk.com/2011/haber/10/23/vanda-7-2-buyuklugunde-deprem
Turkissa,Van'in maakunnassa(İta-Turkissa) koettiin eilen 7,2 suuruinen maanjaristys tuhoisin seurauksin.

Tanaan paivalla oli kuolleiden maara 239 ja loukkaantuneita 1300.Yli 300 ihmista raunioissa ja kateissa.Joten uhrien lukumaara viela kasvaa.Pelastustoimet on saatu nopeasti ja tehokkaasti kayntiin.

http://www.koeri.boun.edu.tr/scripts/lst2.asp

 Tuosta yllaolevasta linkista paaset katsomaan,miten maanjaristykset Van:issa jatkuvat.Toivoa vaan taytyy,ettei enaan tule suurta jaristysta.
İlma Van:issa on kylma.Yölla jo menee pakkasen puolelle ja lunta on odotettavissa.Olosuhteet siis todella vaikeat kaikin puolin. Voimia laheisensa menettaneille.Voimia loukkaantuneille.Voimia maanjaristyksen kohdanneille ja voimia auttajille.Tama on koskettanut meita kaikkia kansalaisia.Myös taalla etelarannikolla.Tunteettomana ei voi tata kaikkea televisiosta katsella.Vakisinkin liittaa ajatuksensa siella paikallaoleviin.

Kylla ihminen on todella pieni luonnonvoimien edessa.23 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Täällä oli paljon uutisissa tuosta eilen ja tänäänkin.Täältä tarjottiin apua ,kuten ennenkin,mutta teiltäpäin vastattiin,että pärjätään itse. Toivottavasti.Tuollainen on aina niin traagista,siinä menee ihmisiä ja koteja ja pitää aloittaa kaikki alusta.Tuossa kylmyys etenkin on vaikeaa tuossa tilanteessa.

Vihreatniityt kirjoitti...

Uutisista olen seurannut, ja kyllä pahaa tekee noiden ihmisten puolesta. Ja vielä se kylmyys.

Sirkku kirjoitti...

Suomen uutisista kuulimme äsken, että pelastustoimet ovat olleet tehottomia, eikä ihmisiä ole saatu riittävästi raivaustöihin. Uutisessa haastateltiin miestä suuren romahtaneen talon edessä ja hän sanoi, että kukaan ei tullut talosta elävänä ulos, eikä esim. sen talon raivaukseen ole löytynyt vielä yhtään miestä, raivauskalustosta puhumattakaan.
Voi olla tässäkin onnettomuudessa, että sen todellinen laajuus selviää vasta pikkuhiljaa.

anumorchy kirjoitti...

Tuntuiko jaristys teillakin?

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian:Luulen kylla,etta taalta pyydetaan tarvittaessa apua.Ainakin ennen on pyydetty.Hyva,etta apua on tarjottu.

Vihreatniityt:Kylmyys haittaa todella niin monin tavoin.

Sirkku:Kun tuollianen tilanne on kasilla,niin aivan varmasti hyvin monen mielesta apua ei ole tarpeeksi.Raivauskalustoa oli paivalla 256 kaivinkonetta ja autoa.En osaa sanoa,etta onko riittavasti.Ja olen monasti kuullut,etta paljo vaki apuna saattaa vaan olla haitaksi,koska heita taytyy ammatti-ihmisten neuvoa,silla vaariin raivaustoimenpiteisiin ei ole varaa.Mutta varmaan on paikkoja,missa on puutteita.Pelastustoimen ammattilaisia oli raivaamassa 1584.Ja luulen,etta ihan ensimmaiseksi raivaavat sellaiset kohteet,joista on oletettavaa,etta löytyy eloonjaaneita.Tata on varmasti erittain vaikea hyvaksya tuossa tilanteessa.
Ja kylla se niin on,etta joka ikisen onnettomuuden jalkeen aina löytyy puutteita ja aukkoja pelastustoiminnassa.Taalla on kylla valmiudet erittain hyvat ja toiminta nopeaa.

Anumorchy:Ei tuntunut meilla ast,.Oli niin kaukana İtarajalla.

Siivetön kirjoitti...

Jotain ihan kamalaa kaiken sen muun kamaluuden keskellä mistä Turkki on joutunut kärsimään viime päivinä:((((

Me saateltiin tuttu tyttö Vaniin menevälle bussille syyskuussa. Lähti lomilta takaisin yliopistolle sinne. Ja nyt kuulimme että tuolle tytölle ei ollut käynyt kuinkaan mutta hän itse oli menettänyt järistyksessä rakkaan ystävänsä :((

Sateenkaari kirjoitti...

Siivetön:Tuntuu jotenkin epatodelliselta.Ei voi uskoa kaikkea tata todeksi.
Hyva,etta tuttunne sailyi,mutta niin moni menetti rakkaansa.

Sirokko kirjoitti...

Uutisista olen seurannut minäkin. Aina yhtä rankkoja nämä katastrofit. Ihan totta sekin, että sortumisvaaran vuoksi ei parane päästää hallitsemattomia ihmislaumoja kaivelemaan raunioita, kyllä sen pitää olla organisoitua työtä. Vaikka varmaan vaikeaahan se on läheisille.

Tuula kirjoitti...

Huh huh, luonnonvoimat ovat suuret. Siina on pieni ihminen melko voimaton rinnalla.

Toivottavasti valtytte suuremmilta jalkijaristyksilta ja ihmiset saavat tarvitsemaansa apua.

Ajattelin sinua, kun kuulin jaristyksesta ensimmaisen kerran. Mutta tsekkasin sitten, ettei ihan lahella kaynyt.

Minttuli kirjoitti...

Luonnonvoimille emme voi mitään, mutta tottakai, aina ne ovat yhtä järkyttäviä. Etenkin tutussa maassa tapahtuvat suurkatastrofit. Tuntuu todella pahalle. Toivottavasti apua saadaan elossa oleville mahdollisimman pikaisesti.
Olen aiemminkin kuullut että Turkissa valmiudet suuronnettomuuksien varalle ovat hyvät, mutta luonnonvoimat, ne ovat aina vahvemmat.

Elegia kirjoitti...

Auts, nämä tällaiset tapahtumat vetävät aina hiljaiseksi. Toivon kovasti, ettei toista järistystä nyt tule!

Siivetön kirjoitti...

Tänään saimme kuulla että tuon tuttumme yliopisto oli lyhistynyt järistyksessä ja nyt hän on palannut Antepiin sellaisessa shokissa että varmaan joutuu keskeyttämään opinnot lopullisesti :(

Sateenkaari kirjoitti...

Sirokko:Aivan.Ja sitten siella oli kylia vaikeitten kulkuyhteyksien paassa,joihin ei paasseet kaikkiin koneilla ollenkaan.

Kiitos,ystavain ajatuksesta.Tanne meille asti ei tuntunut yhtaan.Oli niin paljon kilometreja valissa.Mutta kylla niita pienia jaristyksia aina tassa etelarannikolla on myös ollut.

Elegia: Oli ollut viela toinen 6.0 ja satoja pienia.

Siivetön:Voi sentaan.Toivotaan,etta saa apua kriisihoitohenkilökunnalta.Tuollainen kokemus jattaa kylla jonkinasteisen psyykkisen vamman,joka seuraa lapi elaman.Joillakin enemman joillakin vahemman.

Marge kirjoitti...

Mitä tuohon osaisin sanoa...Niin paljon on kaikenlaista tapahtunut ympäri maailmaa..
Siunausta ja voimia jokaiselle, jota tuo tapahtuma vähänkään koskettaa♥

Lämmin halaus Sinulle sinne!

Tanja kirjoitti...

Ajatukseni uhrien omaisissa, kaikkia asiaa koskettaneita muistan. Joskus tuntuu elämä niin epäreilulta :( Tänään iloitset ja huomenna kaikki voi olla menetetty. Eihän tuollaiseen kukaan voi varautua. Voimia toivon kaikille Turkissa.

Sateenkaari kirjoitti...

Marge:Kiitos noitten ihmisten puolesta.Ainakin minusta tuntuu silta,etta kaikenlaiset luonnonmullistukset ovat lisaantyneet ja niitten voimakkuus on kasvanut.

Tanja:Myös sinulle kiitos sanoistasi.Ei todellakaan voi tallaiseen varautua muuten,kuin opettelemalla ohjeet kaiken varalta.Eras pelastunut kertoi eilen uutisissa,etta oli mennyt pöydan alle,ja siella odotteli raunoissa pelastajien tuloa.Pöydan alle meno pelasti.Aloinkin heti miettimaan,etta onko meidan ruokapöyta niin kestava

Johanna / Omamaamansikka kirjoitti...

Sateenkaari, minulla on ollut täällä kädet ristissä teidän kaikkien vuoksi. Seuraamme uutislähetyksiä järkyttyneinä. Onneksi oli pieni ilonpilkahdus, kun pikkuinen vauva saatiin pelastettua. Olet ollut ajatuksissani aivan erityisesti.

Susanne kirjoitti...

Järkyttävää ja surullista!
Tällaiset tapahtumat vetää sanattomaksi, ovat niin ikäviä ja surullisia.
Voimia kaikille sinne!
Haleja sinulle

Sateenkaari kirjoitti...

Johanna:lammin kiitos,Johanna.Meilla taalla Antalyassa eşi ole hataa,mutta koskaan ei tieda huomisesta.Monta ihmepelastumista noista raunioista on ollut.Tuo Azravauvan pelastuminen liikutti eritoten.

Susanne:Lammin kiitos ajatuksestasi,Susanne.Kun tallainen tapahtuu,niin se on koko maan suru ja kokemus,vaikka ei itseaan kosketakkaan.Vastahali sinne.

Sateenkaari kirjoitti...

Minttuli:Jalleen kerran luonto naytti valtavat voimansa jattaen ihmisen hyvin pieneksi.
Apua tuolle alueelle saatiin kylla nopeasti,mutta organisaatio alueella on ontunut pahasti.Ja tarpeellista maaraa telttoja ei ole saatu paikan paalle tarvetta vastaavaa maaraa niin nopeasti,kuin olisi tarvis.
Monta rekkaa ,jotka kuljettivat noita telttoja,niin ryöstettiin,joten tamakin sitten hidasti asiaa.
Nahtavasti jaristysalueen laanissa ei ollut valmiuksia tallaisen varalle.
Tassa nahdaan,etta nain suuressa maassa taytyy olla jokaisessa laanisssa ja maakunnassa valmiudet kaiken varalta.Kun ne puuttuvat,niin on turha syytella valtiota kaikesta.
Kaikenlaisilla kerayksilla nyt sitten sinne virtaa jatkuvasti apua.İlma on siella jo kylma ja luntakin satanut,joten olosuhteet ovat huonot.Myös ulkomailta tulee paljon apua.

Maikku kirjoitti...

Tervehdys kaimani! Seurasin Unkarissa, tv-n uutista tätä maanjäristystä, hyvin näyttivät, joten kärryilla olin koko ajan ja selville sain missä päin Turkkia tämä tämä luonnonvoima taas jylläsi, nämä taas niitä asioita joihin me pikkuihmiset emme voi mitään....mutta sympatiat heille ja osaanottoni pystyn kyllä antmaan!

Maikku kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Sateenkaari kirjoitti...

Maikku:Lammin kiitos sinulle noitten ihmisten puolesta.
Kylla voimattomia ollaan tallaisten luonnonvoimien edessa.Taytyy vaan toivoa,ettei osu kohdalle.