lauantai 30. huhtikuuta 2011

VAPPU

Kivaa Vappua,ystavat!!(kuva netista)

Taalla Turkissahan Vapunvietto on hieman erilaista,mita Suomessa.
Työvaki juhlii kulkuein ja puheitten kera.(kuva netista).Lipuissa on punainen vari enemmistöna.Vaalit ovat taallakin tulossa,ja vaalitaisto on alkanut,joten tamakin puoli on varmasti nyt esilla naissa Vappukarkeloissa.
İlmapallot,serpentiini ja vappuviuhkat eivat ole mukana kuvioissa.İlmapalloja taalla myydaan koko kesan aina,kun jokin tilaisuus on.Simasta tama kansa ei tieda mitaan,eika tippaleivista.
Suomessahan Vapun juhlinta alkaa jo Vapun aattona,mutta taalla se on vain tuo toukokuun ensimmainen paiva.Suurissa kaupungeissa,kuten İstanbul saattaa jotain olla jo vapun aattonakin,mutta siita minulla ei ole tietoa.Antalyassa on huomenna perinteiset marssit ja puheet.Kertaakaan en ole kylla kaynyt paikan paalla katsomassa.Jotenkin vaan suuret vaentungokset eivat houkuttele mukaansa.
Jos huomenna aurinko paistaa,niin aion avata "parvekekesan" aamukahvin merkeissa.

8 kommenttia:

MAIJA kirjoitti...

Mukavaa viikonloppua ystäväin.
Aurinko varmasti paistaa huomennakin jossain

Susanne kirjoitti...

Mukavaa ja aurinkoista vappua!

Sirokko kirjoitti...

Oikein mukavaa vappua! Toivotaan että parvekekesä aukenee lämpimänä. Meille on ainakin luvassa lähes kuuma viikko.

Minttuli kirjoitti...

Aurinkoista vappua sinne. Tuossa muistelin noita matkoja sinnepäin. Usein juuri toukokuussa kävimme siellä suunnalla. Voi kun olisikin mahdollista jälleen.

Yaelian kirjoitti...

Täälläkin vappu näkyy tuollaisena,en tosin tiedä miten suuressa määrin tällä kertaa,koska huomenna illalla alkaa holocaust-uhrien muistopäivä.Muistan kun olin täällä 80-luvulla pankin pääkonttorissa töissä,joka silloin oli hyvin sidoksissa ammattiyhdistyksiin. Tehtiin selväksi,että toukokuun ensimmäisenä olisi hyvä osallistua kulkueeseen.Sellaista ei kyllä täällä enään taida olla...

Sateenkaari kirjoitti...

Maija:Kiitos.Aurinko meni juuri pilveen,ja sadetta tipahtelee taivaalta hiljalleen.

Sirokko:Kiitos.Parvekekesa avattiin,mutta hiukkasen tuulisissa merkeissa.Aurinko kylla paiteli aamulla,mutta kun ollaan 7 kerroksessa,niin aina tuulee.

Susanne:Kiitos.Pilveen meni,ja satamaan alkoi,mutta on aika lammin.

Minttuli;Kiitos.Ja toivon,etta saatte mahdollisuuden tulla taas.

Yaelian:Taalla on ammattiyhdistoiminta jo aika vanha asia kanssa,mutta todella hitaasti on kehittynyt.Olisi kylla pitanyt menna aamulla katsomaan,miten olivat taalla Antalyassa esilla.İstanbulissa nayttavasti kylla.Siita on videoitakin netissa.Taytyy katsoa illalla Antalyan uutisista meidan juttuja.

Marge kirjoitti...

Oikein hauskaa vappua!!♥

Sateenkaari kirjoitti...

Marge:Kiitos,Marge.