torstai 28. huhtikuuta 2011

SUOMALAİSUUS ja ULKOSUOMALAİSUUS

http://www.hs.fi/thickbox/video/1135265668070?KeepThis=true

Tuotako on "perussuomalaisuus".Ehkapa ollut viela 50-60 vuotta sitten,mutta ei sovi taman paivan kuvaan.
Teuvo Hakkarainen edustaa kansaa nyt työssaan kansanedustajana.Han avasi suunsa "sammakoilla" heti ensimmaisena työpaivanaan.Han halvensi haastattelupuheessaan seka,tummaihoisia,etta muslimeja.Jos tahan ei puututa,niin Suomessa ollaan todella hakoteilla.Jos Teuvo Hakkaraisen annetaan jatkaa tuolla linjalla,niin toivottavasti Suomesta löytyy ryhtia lopettaa moinen rasistinen puhuminen.

Meidan ULKOSUOMALAİSTEN pitaisi pystya edustamaan Suomea ,seka Suomen kulttuuria ulkomailla oleskellessamme.Miten me tata teemme,kun nyt jo alkaa tulla tunne,etta havettaa olla suomalainen.

Uskon kuitenkin,etta Teuvo Hakkaraisen kaltaisia kansanedustajia ei ole montaa.Ei ainakaan toivottavasti.Tuollaista kielenkayttöa ei saa sallia.Kun sita ei sallita jo lain puitteissakaan.sana "neekeri" on tuomittava teko kielenkaytössa.Ja nyt sita kayttaa kansanedustaja.

16 kommenttia:

Ainoz kirjoitti...

Mä olen vieläkin shokissa äänestystuloksesta, enkä kaikesta huolimatta uskonut, että Suomen eturivin rasistit pääsevät oikeasti eduskuntaan ja vielä huikeilla äänimäärillä. Nyt se on kuitenkin uskottava ja kyllä hävettää. Toivottavasti neljä vuotta menee tupistessa ja ihmiset näkee,että puheen takana ei ollutkaan mitään.

Sateenkaari kirjoitti...

Ainoz:Jo Teuvo Hakkaraisen epasiisti olemus tuossa videonpatkassa(solmiokin miten sattuu)heratti ainakin minussa epaluottamusta.Ja sitten ne sammakot,mita suustaan paasteli julkisessa esiintymisessa.İtse sanoi,etta paljon on opittavaa,ja kayttaytyminen nayttaisi olevan oppilistalla numero 1.

Anu kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anu kirjoitti...

Olen yrittänyt vältellä näitä vaaliuutisia kun ne pääasiassa masentavat niin paljon, mutta menin katsomaan tämän videon ja olen ihan järkyttynyt. Tämä on kuin jotain sairasta pilaa, miten tuollainen ihminen voi muka edustaa Suomen kansaa?! Juuri nyt olen aika tyytyväinen, että en asu Suomessa.

Minttuli kirjoitti...

Kyllä tässä vaalin tuloksessa on nielemistä, mutta kuitenkin pakko toivoa että nämä jäisivät yksittäistapauksiksi. Ikävää ja tuomittavaa se on tuo rasismin nousu.
Kaikkea hyvää sinulle sinnepäin.

Yaelian kirjoitti...

Äänestystulos oli järkytys ja nyt jo alkaa näyttää siltä ,että järkytyksiä tulee lisääkin:(
Mukavaa loppuviikkoa Sateenkaari!

Sateenkaari kirjoitti...

Anu:eduskunnassa on kautta aikojen ollut kaikenlaista hiihtajaa.Kansa heidat on sinne valinnut.Nyt vaan aihe on arveluttava.Siis ulkomaalaiset Suomessa ja ulkomaalaisten vastustus.Tallainen asenne ja julkituodut kommentit kansanedustajan suusta aiheuttaa aivan varmasti lisaa rasismia.Sekö onkin tarkoitus,jolla haadetaan kaikki ulkomaalaiset pois Suomesta.
Mina samoin olen tyytyvainen,etta asun muualla,kuin Suomessa.

Minttuli:Toivotaan,etta jaa yksittaistapaukseksi,ja tuo kyseinen kansanedusta saa nuhtelut puheistaan.
Kaikkea hyvaa sinulle myös sinne Suomeen.

Yaelian:Toivottavasti eivat todellakaan enaan lisaanny nama jarkytykset.
Sinulle myös ihanaa viikonloppua.

Johanna / Omamaamansikka kirjoitti...

Uutisissa oli juuri, että Hakkarainen oli ollut Soinin puhuttelussa. Vetosi maaseudun vähemmän sulavaan kielenkäyttöön. Minusta se oli epäreilua maalaisia kohtaan. Moni maalainen osaa ja tietää miten puhutaan ja menetellään ihmisten ilmoilla.

Itse olen ajatellut niin, että tämä uusi porukka on neljän vuoden kuluttua erinäköistä ja puhuvat eri tavalla. Kun vastuuta joutuukin ottamaan ja ajattelemaan asiaa useammalta kantilta, niin ne kärkkäimmät mielipiteet muuttuu. Näin ainakin toivon.

Sirokko kirjoitti...

Pelottavinta on, että tuollaiset puheet tuolta tasolta tekevät ennen pitkää rasismistakin oikeutetun.
Hävettävää. En kyllä usko, että mitään suurta tulevat aikaan saamaan, aika pian varmaan tulevat tajuamaan ettei kukaan yksin maata hallitse.

aini kirjoitti...

Sehän tuossa eniten pelottaa että rasismista tulee ikäänkuin hyväksyttyä ja oikeutettua:( Hävettää suomalaisten ja etenkin tuon tyypin puolesta, mutta meitä suomalaisia, jotka eivät tällaista hyväksy, on kuitenkin onneksi niin paljon että mun on pakko uskoa siihen että enemmistössä on voimaa ja vähemmistö jää vähemmistöksi jonka suosio hiipuu kun tajutaan ettei me voida täällä elää omassa kuplassa. Surkeat oli kyllä nämä vaalit kaikella tapaa.

anja kirjoitti...

Vaikea uskoa sanontaa, että sellaiset päättäjät millainen kansa. En ole kuullut kyseistä kommenttia Hakkaraiselta, mutta möläyttelijöitä varmasti löytyy uudesta eduskunnasta. Odotellaan, kyllä se kupla puhkeaa.

Sateenkaari kirjoitti...

Johanna:Todella jopa maaseudun vakea halventavaa tuollainen puhe.Tuokin on maaratynlaista rasismia.
Vastuun ottaminen olisi oltava jo siina vaiheessa olemassa,kun sinne eduskuntaan mennaan,eika vasta opetteluvaiheessa.Toivottavasti ainakin oppivat jotain.

Sirokko:Todellakin.Ja tuollainen myös lietsoo rasismia lisaantymaan.
Onneksi eduskunnassa on muitakin,joilta nyt toivoo jarjen kayttöa.

Aini:On jo jarkyttavaa ajatellakkkaan,etta Suomi joutuisi elamaan omassa "kuplassa".Sehan on tana paivana mahdotonta.Suomi on liian pieni maa siihen,ja jo Suomen sijainti tekee sen,ettei voi jaada yksin.

Anja:Kansanedustajillahan on aika tiukat "edustussaannöt" olemassa.Jos noita mölaytyksia alkaa olemaan paljonkin,niin mitahan tulee koko eduskuntatyösta silloin.Menee riitelyksi.

A-L kirjoitti...

Hakkarainen vetosi maalaisuuteen ja siihen, että koulussa on hyväksyttyjä sanoja olleet ne, mitä hän käytti. Missä takapajulassa kyseinen hlö onkaan elänyt? Olen ollut opettajana 40v. ja koulussa ei enää ole noin opetettu sinä aikana.
Huoh, ei ole ollut kiinnostusta kuunnella tai katsoa ps:n kansanedustajien haastatteluja. Kauhistuttaa, todella. Oli ennustettu, että Suomeenkin leviäisi tuo rasistinen populismi ja niin se nyt on koettu. On ollut oikeasti järkytys, että ns. kansa haluaa edustajikseen tuollaisia.

Ollaan silti, te siellä ja me täällä, kaiken tuon keskellä, arvostamme ja arvoistamme pitäviä suomalaisia. Luotan siihen, että pikku hiljaa osa kansasta alkaa ajatella omilla avoillaan ja muuttaa kantaansa, parempaan, suvaitsevampaan ja moniarvoisempaan suuntaan.

Nyt alan leipoa limerahkavehnäsiä, kokeilua, onnistunee?
Aurinkoista vappumieltä!

Sateenkaari kirjoitti...

A-L:Nyt vasta huomasin kommenttisi.Kiitos blogini lukemisesta ja kommentin jattamisesta.
Minua on kovasti todella ihmetyttanyt se,mita Suomen kansa on ajatellut aanestaessaan.Kyllahan tuollainen "sivistymattömyys" kulkee myös ihmisen puheissa ennen vaaleja.
Mina olen vanahan ajan kasvatti,ja kylla minun kouluaikanani on niita hyvia kaytöstapoja opetettu.
Enka usko,etta tanakaan paivana kouluissa opetetaan hyvaksymaan noita "rasistisia" ilmauksia,mita Hakkarainen kaytti.
Luottaahan siihen taytyy,etta parempaan suuntaan menisi suvaitsevaisuus Suomessa.Turkkilaisen miehen aviovaimona olen saanut kylla kokea yhta sun toista Suomen maaperalla asuessamme.

sho(e)paholic kirjoitti...

Olen ihan kauhuissani edelleen tästä PS:n noususta, varsinkin, kun kukaan ei näytä tajuavan, että 80% suomalaisista EI äänestänyt heitä. Tiettyjä asioita en minäkään sulata maahanmuuttajissa, mutta en pidä sitä tärkeimpänä poliittisena ohjelmana, että aletaan nakkomaan ne hätää kärsivätkin pois maastamme. Alamme sitten saada mainetta itsekkäinä ja kiittämättöminä paskiaisina - minuakaan ei luultavasti olisi, jos Ruotsi ei olisi meitä sotavuosian auttanut. Koskaan ei saa päästää omia olojaan niin mukavaksi, että ei ole varaa auttaa toisia. Sitä paitsi maksan ennemmin verorahani hädässä oleville kuin suomalaisille sossupummeille, jotka eivät vain viitsi mennä töihin.

Sateenkaari kirjoitti...

Sho(e)paholic:İhanaa kuulla sinustakin taas pitkasta aikaa.
Suomen vaalien lopputulos ja se spekulointi kaiken kanssa,seka ne muutamat vahemman kulttuurellisesti kayytaytyneet uudet kansanedustajat ovat vieneet liikaa tilaa mediassa.Kylla siella eduskunnassa muunkinlaista vakea on,mutta hiljaseksi on tainnut heidatkin vetaa.