tiistai 9. heinäkuuta 2013

RAMAZAN ( RAMADAN )

Jalleen on vuosi vierahtanyt nopsaan, ja Ramazanin aika lahtee kayntiin. Meilla taalla Turkissa sanotaan Ramazan, eika Ramadan, joten kaytan meidan nimitystamme tannekkin kirjoittaessa.
Perussairauksieni vuoksi en paastoa nain kuumana aikana, mutta elamantahti hiljenee vastaanottamaan taman vuoden parhaan kuukauden.
Uuusia lukijoita olen saanut monta, joten postailen tanne Ramazanin vietosta aina valilla jotain kuukauden kuluessa.
Omalla kohdallani siis ei ole paastoa, mutta paivarytmia noudatan siita huolimatta. Nousen aamuyösta, ja syön pienen aterian ja rukoilen. Menen uudelleen nukkumaan, ja heraaminen venyy siihen klo 11 maihin. Paiva koostuu normaaleista kotitöista , rukoushetkista, Koraanin ja islamin oppaiden lukemisesta, seka yleisen hiljentaymisen tayttymisesta. Paaston paattymisateriaN ( iftar) syön sille kuuluvana aikana. Nain ei tarvitsisi tehda, koska en paastoa, mutta se lisaa kuukauden tunnelmaa, kun ei voi paastota.

RAMAZAN MÜBAREK OLSUN ( SİUNATTU OLKOON RAMADAN)

Teille ystaville, jotka ette Ramazania vieta, niin ihania heinakuun paivia kaikkialle!

2 kommenttia:

Ciacy kirjoitti...

Oletko aiempina vuosina aina paastonnut? Tuntuu, ettà nyt ehkà hieman harmitti, kun et voi. Pidà kuitenkin huoli itsestàsi, joten àlà paastoa, kun siinà on omat riskinsà. En tiennytkààn, ettà koraani ja kaikki uskontoon liittyvà on sinulle noin arkipàivàistà vai tuleeko se enemmàn esiin nyt ramazanin kuukautena?

Sateenkaari kirjoitti...

Ciacy: Taitaa olla nyt neljas vuosi, kun en ole paastonnut 18 vuoden ajasta, jonka olen muslimi ollut.
Oikeassa olet, etta harmittaa, mutta otan kaiken muun irti kylla tasta kuukaudesta. Uskonto on ollut oikeastaan jo lapsena jotenkin minulle tarkea, jolloin olin ev.lut. Uskonnon vaihtaminen oli minulle oma vakaumuksellinen tahto, joka vaan tuli jostain sydammen sopukasta. Koraania olen lukenut alusta asti. Myös islamilaista oppikirjallisuutta olen lukenut ja tutustunut oppien uuteen uskontooni. Nythan tama ei ole enaan mitaan uutta, mutta "uudistuu" yha. Ramazankuukauden aikana korostuu, tottakai, koska niin on tarkoitettukin, mutta luulen, etta jonkinlainen "kaannekohta" on saavutettu siihen parempaan suuntaan talla tiella.