maanantai 28. marraskuuta 2011

MARRASKUUN TOUHUİLUA osa 1

 Tassa eraana paivana postiseta soitti ovikelloa ja hanella oli tuomisinaan jouluinen paketti suomesta tyttaren perheelta.Peliharrastus ei paase loppumaan.Sain monta uutta pelia valikoimaani lisaa.Aivan ihana oli valokuvaleikekirja,jonka tyttareni perhe oli koonnut heidan arjestaan ja juhlastaan.
Mausteena viela suosikkilehteni marraskuun numero.Lammin kiitos sinne talviseen Suomeen.
 Pienta vipinaa on ollut tassa kuussa.Meilla on pitka-aikaisen suomalaisen ystavani kanssa taalla ystavyys-ja avunantosopimus puolin ja toisin.Hanen miehellaan on ollut työmatkoja joissa joutuu yöpymaan poissa kotoa,joten menen aina tarvittaessa ystavani seuraksi yökylaan.Olin siella viime viikolla ja nyt taas viime yön.
 Viime viikolla avasimme yökylailyn kaymalla hampurilaisilla yhdessa suuressa ostoskeskuksessa.


 Viime viikolla oli taalla myös opettajien paiva.Kavimme  ystavani pojan koululla viemassa opettajalle kukkia.Tassa koulussa on lahjojen antaminen opettajille kielletty.En tieda,onko nain muissa kouluissa taalla.Aikaisemmin tana opettajien paivana ainakin on tuo lahjajuttu mennyt monasti aivan liiallisuuksiin.Jopa kultaa on opettajille jotkut ostaneet.Alytönta.
Paistoimme pipareita ja torttuja.Kahvin kera niita nauttien sitten maailmaa paransimme.
Olemme olleet ystavia vuodesta 1997,ja jutut eivat koskaan ole loppuneet kesken.

12 kommenttia:

anja kirjoitti...

On mukava saada joululahja myös pikkujouluksi! Mieluisan paketin kotosuomesta saitkin.
Hienoa, että sinulla on siellä ystävä, jonka kanssa voitte puhua äidinkieltänne ja leipoa torttuja ja pipareita - kuin kotomaassa ennen!
Hauskaa pikkujouluaikaa sinulle, Sateenkaari.

Yaelian kirjoitti...

Saitpa kivan paketin Suomesta! En tiennytkään,että pidän tietokonepeleistä.
ja kiva yhteistyösopimus puolin ja toisin ystäväsi kanssa:)
Mukavaa marraskuún loppuaikaa.

Sirokko kirjoitti...

Siellähän onkin hämmästyttävän siisti koulu. Nuo opettajien lahjat saisi julistaa pannaan joka puolella, täällä niillä yritetään ostaa arvosanojakin, minusta aivan turhia.
Nyt kelpaa viettää joulunalusta, kun on jo mukava lahjakin saatu. Rattoisia pelipäiviä!

mummeli kirjoitti...

varmasti lämmittää mukavasti kotisuomesta tullut paketti rakkaalta lapselta ja tuo kuvakirja heidän elämästään. Mukavia hetkiä ystäväsi kanssa!

Sateenkaari kirjoitti...

Anja:Kiitos.Suomi-paketit ovat aina niin miellyttava tapahtuma.
Taalla on muutama ystava,joita tapailen ja vaihdamme ajatuksia.On tarkeaa saada puhua aidinkielta aina valilla.

Yaelian:Kiitos.Kun poikani aloitti tietokonepelaamisen 5-vuotiaana(on nyt jo reilu kolmekymppinen),niin mina aloitin myös silloin.Se on talla hetkella harrastukseni blogin lisaksi.
Nyt varsinkin,kun miehenikaan ei ole taalla,niin on tarkeaa,etta on luotettava tukipylvas olemassa.

Sirokko:Todellakin taytyisi tehda oikein valtakunnallinen paatös taallakin noista opettajien lahjoista.Kun kaikilla ei niihin varaakaan ole,niin oppilaat ovat sitten vakisinkin erilaisissa asemissa.
Kiitos,pelailu on harrastukseni.Ja on tosi hyvaa aivojumppaa.Varsinkin Facebookin pelit,joita pelataan kavereittenb kanssa yksiin.Samalla se on sosiaalista kanssakaymistakin.

Mummeli:Oli tosi ihana yllatys se valokuvakirja sanoin ja kuvin.
Kiitos,tulemme nyt aika tiuhaan vahan aikaa viettamaan naita mukavia hetkia taman ystavan kanssa,kun hanen miehensa työ vie jopa ulkomaille saakka.Ja asuinpaikka heilla on sellainen,etta mies ei mielellaan jata vaimoaan pojan kanssa kahdestaan kotiin yöksi.Kun viela on kyseessa omakotitalo,jossa naapuri ei ole ihan minuutin paassa.

Susanne kirjoitti...

Voi miten kivan paketin sait tyttären perheeltä! Paketteja on aina kiva saada, varsinkin kun se sisältää noin ihania juttuja.

Kivalta kuulostaa myös suomalaisen ystäväsi kanssa ystävyys- ja avunantosopimus!
Mukavaa alkavaa joulukuuta!

Sateenkaari kirjoitti...

Susanne:Suomi-paketti on aina ihana asia.Sisaltö ei ole tarkea,vaan itse se ajatus.
Kun on ulkosuomalainen,niin korostuu viela ystavyyden merkitys monessa.
Kiitos,Susanne,niin se vaan alkaa jo joulukuu.

Marge kirjoitti...

Heissan ystäväiseni♥

Olipas ihana muistaminen tyttäreltäsi:)

Pieni lahja varmasti riittää opettajille yms. (eikä sekään välttämätöntä) ajatuksella annettu lämmittää mieltä:)

Tuollainen "YYA-sopimus" on kyllä hieno juttu:)

Sinulle lämmin halaus,
Marge

Marge kirjoitti...

Ps. Luin vasta nyt nuo kommentit....Onpas surullista, että lahjatouhu on mennyt ns. yli, sehän vaikuttaa jo ihan lahjonnalta:( Täällä kotomaassa osa haluaa muistaa opettajaa ja harratuksen opettajia (tyttö käy viidettä vuotta balettikoulua) pienellä paketilla, joka on joko kukka tai suklaa, tai itse tehtyä, siis kuitenkin jotain hyvin pientä, ilahduttaakseen mukavia opettajiia ja osa ei ollenkaan anna lahjaa. Näin on mielelestäni hyvä:)

Annu kirjoitti...

On mielenkiintoista nähdä miten Turkissa eletään 2000-lukua, ja miten koulunkin tilat on viimeisen päälle modernia, kuten kuvistasi näkee.
Rauhaisaa joulunaikaa ja mukavia lukuhetkiä toivotan sinulle noiden lahjojesi parissa.

Sateenkaari kirjoitti...

Marge:Olin mielestani jo kerran vastannut kommenttiisi,mutta onkin havinnyt taivaan tuuliin.Mielellaan varmaan jokaişnen haluaa muistaa opettajaa jollain pienella jutulla.Taalla se on todella aikaisemmin ollut aikalailla suurellista.Ja on ehkapa vielakin paikoin.Ajan kanssa vahenee,uskon niin.
Vastahali sinulle,Marge.

Annu:Sina et lomillasi ole varmaankaan kouluissa kaynyt tutkailemassa.Kun et taida taalla niin talvisaikaan oleilla.
Aika on Turkissa mennyt vauhdilla eteenpain.Eurooppa on kiinniotettu jo niin monessa.

Couscous kirjoitti...

Nuo suomalaiset postin pakettilaatikot ovat ihania. Jo pelkan paketin nakeminen ilahduttaa ulkonaollaan suuresti, sisallosta puhumattakaan. Mun yksi aarre on punainen unikkokoristeinen laatikko, johon saa napparasti pakattua esim. cupcakes koulun myyjaisiin.