sunnuntai 5. joulukuuta 2010

VİTAMİİNİT TALVEEN

Retiisia syödaan taalla paljon.Tasta kuvasta ei kay selvasti ilmi,mutta retiisit ovat taalla tosi suuria.Niista tulee hyvaa raastetta.

Granaattiomenaan on minulla tullut oikein himo.Olen lahes joka ilta syönyt yhden suuren granaattiomenan.

Nyt on paras sitrushedelmien aika alkanut.Mandariinit ovat todella makeita.
Tassa muutama hyva vitamiinin lahde kaikkien muitten lisaksi.
Lahden kuukaudeksi Suomeen syömaan lentotomaatteja ensi viikolla.Matkaa odottelen jannityksella,silla nuorin poikani tuo Suomeen Thaimaalaisen miniaehdokkaan,ja on halunnut minut seuraksi siihen alkuun,kun itse joutuu paivat olemaan töissaTaman pojan jalkapallojoukkuuen pelimatkalla olimme taalla Turkissa,kun mina mieheni tapasin.Ollaankin naurettu,etta poika on aitiinsa tullut.
Toivottavasti ei lentolakko sotke Thaimaan lentoja.Mina lennan turkkilaisella yhtiölla,joten ei hataa.
Ensi viikollla sitten saakin ehka postailla lumisin maisemin.

İhanaa sunnuntaita kaikille.

20 kommenttia:

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Makoisia kuvia! Tykkään muuten retiiseistä aivan erityisesti. Meidän retiisit eivät ole ihan niin tulisia kuin suomalaiset, maku on miedompi. Samoin mandariinit, klementiinit ja satsumat ovat suosikkejani.

Sinullapa onkin jännät hetket käsillä. Oletko miettinyt ohjelmaa teille tytöille? Poikasi on kyllä aika ajattelevainen, kun mietti että pitää olla tyttöystävälle seuraa.

Minä muuten autoin pakkaamaan pienen lahjan vitosluokkalaisen pojan ihastukselle. Oli aika liikuttavaa nähdä nuoren miehen huoli, kun poika yritti saada sanotuksi että lahja pitäisi hankkia.

Sinulla on tiedossa mukava matka :)

Jael kirjoitti...

Kauniita kuvia! Meilläkin on noita isoja retiisejä,ja eri värisinäkin,mutten ole koskaan tykännyt retiiseistä. Sitrusaika on meilläkin nyt parhaimmillaan,ja granaattiomenia löytyy.Mietin vain,miten on ensi vuonna täällä meillä hedelmien laita,sillä kuumuuden vuoksi hedelmäpuut ovat erehtyneet ja kukkineet paljon ennen aikojaan,joten ehkä ensi kesänä ei hedelmiä sitten ole,
Sinulla onkin tiedossa jännä matka,kun tapaat eksoottisen miniäehdokkaasi.Mukavia hetkiä hänen seurassaan ja oikein mukavaa Suomen matkaa ystäväiseni.

Tuula kirjoitti...

Onpas herkullisia kuvia! Minakin tykkaan granaattiomenoista. Tahan aikaan vuodesta niita taallakin saa joistakin kaupoista. Tieda sitten mista ne tannekin tulevat. Ties vaikka sielta teilta :).

Hyvaa matkaa Suomeen!

Mukavaa sunnuntaita!

Meltem kirjoitti...

Hyvaa matkaa ystavani! Vie vahan aurinkoa mennessasi hytisevaan Suomeen! Kun tulet takaisin on vain hetki niin ollaan jo menossa kohti Antalyan ihanaa kevatta. Toivottavasti vietatte mukavia hetkia perheenne parissa.

ebrufin kirjoitti...

Ihanaista lomaa Suomessa!

Nina kirjoitti...

Mukavaa suomen vierailua!
Toivottavasti saat nauttia kauniista lumisista maisemista ja aurinkoisista päivistä,sekin tuo energiaa koska ympäristö on talvella niin kaunis.
Ja jännittävät päivät edessä kun tapaat uuden miniä ehdokkaasi, kaikkea onnea siihen.
Nauti vielä auringon lämmöstä viimeiset päivät!

Sateenkaari kirjoitti...

Johanna:Myös nama meidan retiisit ovat miedompia,mita Suomen.
Poikani on jo 31 vuotias,joten sita ajattelevaisuutakin on kerennyt kertya.Mutta sita ovat kaikki lapseni.Eilenkin ,kun keskusteltiin pojan kanssa,niin han muisti mainita,etta,kun lahden siella pakkasessa Minian kanssa ulos,niin muistaisin katsoa,etta laittaa lampimasti paalle.Tuli tosi hyva olo tasta,etta nain aitina saan ottaa tallaisenkin vastuun.
Thaimassa kun ei juurikaan niita alle +30 asteen lampötiloja ole,niin takuulla on vaikea ymmartaa sen lampiman pukeutumisen paalle.
Sinulla onkin poika siina iassa,jolloin nuo asiat ovat aikalailla arkoja kerrotavaksi.
Matkasta tulee varmasti mukava.

Yaelian:Taalla kanssa ovat omenapuut ainakin alkaneet kukkimaan vaaraan aikaan,mutta ei mitenkaan suuressa maarin,kun yöt ovat olleet aika kylmia.
Kiitos,varmasti meilla on kinaa.Olen tavannut miniaehdokkaan skypessa,ja osaa jo jonkinverran suomeakin.Ensivaikutelma on ollut tosi myönteinen.On jarkeva ja lammin ihminen.Eika enaan hankaan mikaan tyttönen.Saman ikainen poikani kanssa.

Tuula:
Suomessakin olen ostanut granaattiomneoita,mutta hyvin usein ne ovat olleet happamia.On pitanyt viela lisakypsyttaa koton apöydalla,jotta on tullut makeutta lisaa.Taalla ne ovat tosi makeita ja mehukkaita.
Kiitos.toivottavasti ei ole kovia pakkasia.

Meltem:Kiitos.Ainoa sisareni on myös Jyvaskylassa,ja toinen pojistani siina Jyvaskylan kupeessa,joten tapaamisia ja yhdessaoloa on tiedossa.Tyttareni on Tampereella,ja hanen perheensa tapaan jo heti matkan alussa.Mieheni kanssa mennaan yhdessa ensin Tampereelle.
Kun tulen takaisin,niin kaffitellaan,ystavani.

Ebrufin:Kiitos,ystavain.Loma on aina ihana,vaikka sitten nain pakkasaikaankin.

Nina:Kiitos,nautin varmasti.Juuri eilen juttelin sisareni kanssa,ja han kertoi,miten oli ollut maisema kaunis valkoisessa asussaan.
Nyt viileni taalla Antalyassakin jo huomattavasti.Tanaan on puolipilvista,mutta huomiseksi luvattu taas aurinkoista.

Heidi kirjoitti...

Tervetuloa lumimaisemiin! Tällä hetkellä luonto on niin kaunis, puut aivan notkuvat lumesta, lumi narskuu kengän pohjissa ja iltaisin on ihanan valoisaa.. Toivottavasti lomasi on rauhallinen ja antoisa.

Sateenkaari kirjoitti...

Heta:luminen luonto on tosi kaunis.Ja nyt viela,kun on joulunaika kaikkine valoineen.
Olen jo etukateen jarkeistanyt lomaa mahdollisimman pitkalle,jotta se ei olisi kovin kiireinen.Antoisa on aivan varmasti.

anja kirjoitti...

Hyviä vitamiinivinkkejä! Granaattiomena on muutenkin terveellistä ja varsinkin tuoreena. Mehuna sitä saa Suomessa ja tiedän sitä käytettävän ennaltaehkäisevänä ja myös parantavana juomana.
Tervetuloa lumiseen Suomeen. Hiutaleita tipahtelee parhaillaankin. Varmaan jännä tavata thaimaalainen tyttö lumisessa maisemassa. Hänelle lumi ja kylmyys ovat varmasti elämys, mutta tuonet lämpöä tullessasi!
Oikein mukavaa tulomatkaa ja lämmintä itsenäisyyspäivää sinulle täältä toivottelen!

Minttuli kirjoitti...

Granaattiomenat, ah kun ovatkin hyviä siellä missä kasvavat, samoin sitrukset. Herkulliset kuvat.
Sinulle on tulossa monella tapaa mieleenpainuva matka. Varmaan uutta miniäehdokasta jännittää nyt aikalailla, kaikki on uutta..
Tervetuloa lumiseen Suomeen, toivottavasti lumi pysyy, valkea joulu on ihme muualta tulleille.
Turvallista lentomatkaa.

ms kirjoitti...

Oi, miten ihania vitamiinipommeja :D Minulla on myös ollut viimeaikoina ihan himo granaattiomenaan, se on aivan ihanaa! Ja mandariinit.. niitä taitaa mennä juuri nyt pussi toisensa jälkeen, minusta talvikausi on niin uskomattoman hyvä, kun se on juuri lempihedelmien parasta aikaa :)

Oih, miten jännittävä matka tiedossa! Oikein lämpöistä matkan odottelua ja iso iso halaus!(Olen kotoisin Tampereelta, joten ajatukset ovat mukanasi, kun menet sinne ;) Viethän Tampereelle oikein kovasti terveisiä!) Ihanaa lomaa Suomessa! <3

Sateenkaari kirjoitti...

Anja:Parantavana asiana monessa taallakin kehotetaan syömaan granaattiomenaa joko sellaisenaan,taikka mehuna.
Kylla varmasti on aikamoinen elamys ihmiselle,joka ei juurikaan alle +30 asteen lampötiloja ole kokenut elamassaan.
Kiitos ystavani.Taallakin nayttaa nyt kaantyvan sinne talvi-ilmojen puolelle.

Minttuli:Kiitos,ystavan,.Sita minakin toivon,etta lumi pysyy,mutta niita kovia pakkasia en kylla haluaisi.

Karkki:Ja varmasti ovat vitamiinirikkaita taalla hedelmat,kun saavat rauhassa kypsya puussa kypsaksi asti.Myös mausta sen huomaa.
Kiitos,ystavani,ja kerron Tampereelle terveisesi.Vastahali.

Sinikka kirjoitti...

Tervetuloa suomeen!
Täällä sinua jo kovasti odotellaan. Ja kylmää sinun ei tarvitse kärsiä, sillä meillä on sinulle täällä lämmin toppatakki odottamassa. Otat sen päällesi, niin hyvin tarkenee ♥
Täällä on pakkasta ja oikein mukavasti lunta maassa. Ihana alkaa odotella joulua.... Tip tap..... ;o)

Susanne kirjoitti...

Herkulliset kuvat! On kyllä paljon ja ihanan näköisiä retiisiä, granaattiomenia ja sitrushedelmiä!

Oi sinulla on noin lähellä jo Suomen matka! Jännä nähdä mitä tykkäät pitkästä aikaa Suomen talvesta:) Ainakin muistelen ettet ole vähään aikaan käynyt Suomessa vai muistanko oikein?
Ja jännä kun tapaat miniäehdokkaankin!:)

Tervetuloa Suomeen! Toivottavasti matkastasi tulee oikein ihana ja onnistunut!

Sateenkaari kirjoitti...

Latindance:On ihana tulla,kun tietaa,etta huolta pidetaan.Lammin kiitos.Keskiviikkoillaksi sitten on varattu iltakaffeet.

Susanna:Lahella on jo matka.Laukku on pakattu,ja muutkin asiat siina vaiheessa,etta ei kun menoksi.Reilu kolme vuotta on siita,kun en ole Suomen kamaralla astrellut,joten pakkasenkin olen kokonaan unohtanut.Tiedan,etten tykkaa Suomen talvesta,mutta kuukausi on varmaan ihan kivaakin ja menee tosi nopsaan.
Kiitos,ystavain.

ekku kirjoitti...

Saakos kysyä minne osaan Suomea matkustat?Varmaan mukava reissu tiedossa,kun tapaat miniäehdokkaan ;).Minä en oo varmaan täysin kypsää granaattiomenaa ees maistanut,koska pidän niitä kirpeinä.Tykkään kyllä silti niistä.Toivottavasti lennot sun muut sujuu hyvin.Meillä täällä Treella on 8cm lunta,samoin Kuusamossa.Etelä suomessa on huomattavasti enenpi.Sää on leuto.Joku -3 astetta.Ensviikoks luvassa plussaa.

Sateenkaari kirjoitti...

Ekku:Suurimman osan lomasta olen Jyvaskylassa.Pienen osan Tampereella ja viimeisen paivan Hesassa.
Lennan turkkilaisella yhtiölla,joten ei lakot vaikuta.

SaaraBee kirjoitti...

Mustathan sitten itsekkin pukeutua lämpimästi!!!
Oikein mukavaa lomaa sinulle.

Sateenkaari kirjoitti...

Vihreatniityt:Kiitos,ystavain.Kolmeen vuoteen ei ole tarvinnut toppatakkia.Saas nahda,miten kylma yllattaa.