tiistai 6. huhtikuuta 2010

YSTAVAN TURKİNVİERAİLU osa 3


Kavimme elaintarhassa,mika on aika suuri taalla,ja paljon elaimia.Ensimmaista kertaa nain,kun kengurulla on pentu pussissaan.(kuvat Annen ottamat)

Yllaolevasta linkista paaset kurkistamaan kyseiseen elainpuistoon.Se,mihin kiinnitimme huomiota,niin oli,etta elaimet olivat hyvinvoivan naköisia,ja hyvin hoidettuja.Alue oli erittain siisti,ja elaimilla oli hakeissaan paljon liikkumatilaa.(Kuva Annen ottama Teemusta mikroautossa)


Anne ja Teemu ajoivat mikroautoilla hurjaa vauhtia.Ei olisi minusta moiseen.Ja urheilupuolta harrastettiin myös keilaamalla.Mina en,mutta mieheni kokeili lajia ensimmaista kertaa,ja onnistuikin oikein hyvin.Anne ja Teemu kayvat kotiSuomessakin keilaamassa ja ajelemassa mikroautoilla.


Menojen valissa piti tietenkin aina jossain syödakkin.Eraana paivana kavimme vuoristossa,hiukan Antalyan ulkopuolella syömassa.Paa-asiassa tassa paikassa on kalaruoka mihin kalat pyydystetaan kuvassa nakyvista altaista.Paistetaan savikupeissa kiviarinauunissa,kuten kuvista nakyy.Ja on todellakin hyvaa.
Muutakin ruokaa on saatavilla niille,jotka eivat kalaa syö.Paikka on kaunis ja viihtyisa luonnon keskella.

Sarja jatkuu.....

12 kommenttia:

Natjale kirjoitti...

On teillä ollut menoa ja meininkiä siellä :D.

Aivan ihana tuo "Kengu ja Ruu"- kuva!!!

Natjale kirjoitti...

On teillä ollut menoa ja meininkiä siellä :D.

Aivan ihana tuo "Kengu ja Ruu"- kuva!!!

Sateenkaari kirjoitti...

Natjale:Hyva se on joskus olla sita menoa ja meininkiakin.
Oli tosiaan aivan ihana pikkuinen kengurun poikanen.İhastelimme sita pitkaan.

Maija kirjoitti...

mukava viikko näkyy olleen.nautin saadessani olla mukana näin kuvien muodossa.

Heljä kirjoitti...

Hauska yhteensattuma, että itsekin näin elämäni ensimmäisen kerran tänä vuonna kengurun poikasen äitinsä pussissa kun kävimme siellä Fota Islandin eläintarhassa. Odotan ilolla sarjan jatkumista ...

Sateenkaari kirjoitti...

Maija:Minustakin on ihanaa,etta saan teita virtuaaliystavia mukaan reissuun.

Helja:Naköjaan meilla on samat jutut,vaikka valia on muutama kilometri.
Ja elaimilla on varmaan sama vuodenaika,kun lisaantyvat,on sitten maa mika tahansa.
Kun luin opasttaulusta selostusta kengurusta,niin uutta oli se,miten kauan kenguru kantaa poikastaa tuossa pussissa.Muistaakseni se oli,etta 8 kuukautinen poikanen lahtee pussistaan.

Seija kirjoitti...

Hei! Minä kirjoitin kommentin tuohon edelliseen kirjoitukseesi. Halusin vain sanoa, että ihania kuvia ja että pitäisi päästä itsekin paikan päälle katsomaan. En muista mitä muuta kirjoitin, enkä ymmärrä minne viesti katosi, kun tuli kuitenkin teksti, että kommentti julkaistaan. Terveisiä teille kaikille sinne kauniiseen Turkkiin. :) (olen lomalla koko viikon)

Cirali kirjoitti...

Hienoja paikkoja!
Mahtoiko olla sama eläintarha missä kävin yli 10 vuotta sitten? Näyttää ainkin paljon hienommalta kuin silloin. Silloinen eläintarha melko kammottava paikka, ja siksi ei ole houkutellut takaisin. Nykyisessa tilassaan ihan vierailun arvoinen paikka!
Missäs söitte alabalik'ia?

Sateenkaari kirjoitti...

Seija:Kiitos.Minullekkin on joskus kaynyt niin,ettei ole kommentti tullut nakyviin.
Sita mielta minakin olen,etta tanne vain paikan paalle katsomaan.
Taalta kaikilta terkut sinne Vaasaan.

Cirali:Sama on elaintarhan paikka,missa se entinenkin oli(todellakin oli surkea),mutta nyt aivan erilainen.Hyvin hoidettu alue ja elaimet.
Syötiin Geyikbayırıssa,onko tuttu paikka.

Anonyymi kirjoitti...

Heippa ja terveiset Jyväskylästä!

Ehdin nyt vasta itse mukaan kommentoimaan ihanaa ja antoisaa matkaamme. Ystäväni Turkissa olivat nähneet paljon vaivaa etukäteisvalmisteluja tehdessään ihan meitä varten - kiitos siitä! Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja näin saimme mahtumaan lomaviikkoomme paljon enemmän ihania kokemuksia ja elämyksiä.

Olen käynyt 90-luvun alussa Marmariksessa eli tämä oli toinen kertani Turkissa, muttei varmasti viimeinen :-) Antalyassa on niin paljon ihanaa nähtävää ja koettavaa, ettei viikossa ehdi kuin promillen siitä kaikesta, mutta täytyyhän ensi kertaankin jotain jättää ;-) Nyt saimme käydä paikoissa, jonne emme olisi varmasti älynneet/osanneet mennä omin päin.

Lähetin matkaltamme 60 (!) korttia ystävillemme ympäri maailmaa eli hyvää Turkin ja Antalyan mainosta lähti maailman lähes joka kolkkaan :-)

Ihmiset olivat ystävällisiä ja tunnelma rento. Aurinko paistoi kauniisti joka päivä. Hotellimme sijaitsi lähellä Ystäviämme, joten osasimme nopsasti ja omin päin mennä heille kävellen; aamupalan jälkeen lähdimme hotellilta ja palasimme sinne illalla. Välillä jalat huusivat apua ja piti pikkuisen levätä Ystäviemme ihanalla sohvalla, niin sitten taas matka jatkui seuraavaan kohteeseen :-) Eli hyvät kengät jalkaan, reppu selkään + aurinkovoidetta naamaan ja eiku menoksi :-)

Kiitos Ystävämme vieraanvaraisuudestanne - tämä oli varmasti antoisin matkamme tähän mennessä!

t. Anne ja Teemu

Sateenkaari kirjoitti...

Anne ja Teemu:Tippa silmassa luin kommenttiasi.Viikko antoi meille myös paljon,joten kiitos on myös meidan puolellamme.
Sain tutustua aivan mahtavaan poikaasi.
Ja tassa se nahdaan,etta hyva ystavyys ei katoa,vaikka nkemattömia vuosi olisi valissa kuinka paljon tahansa.
Kiitos,Anne, kauniista sanoistasi.

Cirali kirjoitti...

Sateenkaari: Juu, Geyikbayirissa oli mukava käydä kun halusi pois kaupungin kuumuudesta ja hälystä. Hiukan vihreää ja viileää, hermot lepäsi! :) Ihanaa kevättä sinne, täällä vasta aluillaan!