perjantai 16. huhtikuuta 2010

LUONNONVOİMAT!

Taas on tultu sen tosiasian eteen,miten laajalti saattaa vaikuttaa jokin suuri luonnonmullistus.Kuten nyt İslannissa tapahtunut tulivuorenpurkaus.
Kaikista suurin haitta tasta tietenkin on niille,jotka asuvat tulivuoren tuntumassa.Tuhoista alueella en ole viela kerennyt lukemaan uutisista.
Mutta erittain suuri haitta on nyt,ja ehka tulee olemaan kuukausia,niin lentoliikenteelle.

Taman tulivuorenpurkauksen yhteydessahan savu-ja tuhkapilvi on ollut valtava laajudeltaan.Juuri tama tuhka estaa lentamisen,koska se saattaa tukkia lentokoneen moottorit.
Suomalaisen ystavani piti tana aamuna lentaa Suomeen,mutta matka peruuntui.Myös Helsinki-Vantaan lentokenttalla on nyt voimassaolevat rajoitukset.
Juttelin ystavani kanssa asken puhelimessa ,ja kuulin,miten hienosti taalla TURK AİRLİNES on toiminut ainakin Antalyassa.Taalla olivat kaikki suomalaiset (muun maalaisista ei ole tietoa),jotka olivat lentamassa reittilennoilla, saaneet lentokentan lahistölla olevaan viiden tahden hotelliin majoituksen taysihoidolla.Kun soitin ystavalleni,niin han oli juuri ottamassa aurinkoa hotellin uima-altaalla.
Mitenkahan siella Suomen paassa FİNNAİR hoitaa vastaavan tilanteen?Sora-aania on kuulunut puskaradion kautta.
Matkatoimistot tietenkin joutuvat huolehtimaan turisteista,jotka eivat paase taalta pois.Siitakaan ei ole tietoa,etta miten.Luulen,etta jatkavat samassa hotellissa,missa ovat olleetkin.Kuka maksaa,sita en tieda.

Mutta,taydet pisteet TURK AİRLİNESİLLE!

Nyt taytyy vain toivoa,ettei ilmailuliikenteessa oteta pienintakaan riskia rahan takia. Lentoturvallisuus pitaa olla ehdottomasti taattuna matkustajille.


Mukavaa alkavaa viikonloppua,ystavat

8 kommenttia:

Katti kirjoitti...

Täällä kaiketi Finnair maksaa lipun hinnan takaisin,muttei majota.Tämä kun on lentoyhtiöstä riippumaton syy.Ikävää kaikinpuolin.saas nähdä kuinka kauan vaikuttaa lentoihin.Juuri kun täällä toitotetaan että matkat on menny hyvin kaupaksi.

Hyvää viikonloppua!

Sateenkaari kirjoitti...

Katti:Nykyaan varmaan lentoyhtiöilla on vakuutukset luonnonvoimien varalta.Olen joskus aikaisemmin lueskellut matkanjarjestajien ehtoja,niin niissa on ollut mainintaa,ettei korvata,jos on kyseessa joku luonnonmullsitus.Jokaisella matkustajalla pitaa siis olla oma vakuutus,mutta niissakin on rajoituksia naissa asioissa.
Kurja juttu myös taalla niille,jotka työskentelevat turrizmin parissa.Turismi on tana vuonnaelpynyt,ja katukuvassa onkin nakynyt valtavasti turisteja,mita viela viime vuonna ei ollut.
Toivottavasti tuhka halvenee nopeasti.

Yaelian kirjoitti...

Tuollaisissa tapauksissa on force majeure eli ylivoimainen este eli lentoyhtiöt eivät ole velvollisia majoittamaan mottiin jääneitä.Hienosti kuitenkin Antalyassa toimittiin,jos järjestettiin hotelli niille jotka eivät päässeet kotiin lähtemään.Hieno uusi bannerikuva!1

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian:Yleensahan kaikissa matkavakuutuksissakin on maininta,ettei koske luonnonmullistusten aiheuttamaa haittaa.
Luin juuri,etta myös FİNNAİR majoittaa joitain matkustajia,mutta ei kaikkia.
Kerrassaan katastrofi matkailulle,jos jatkuu pitkaan.
Kiitos,bannerikuva napattu netista.On taalla Antalyassa.

Anonyymi kirjoitti...

Olen aika lailla reissannut maailmalla ja lentänyt useilla eri lentoyhtiöillä ja jälleen kerran voin todeta Turkish Airlinesin yhdeksi parhaimmaksi lentoyhtiöksi, ruoka etenkin on todella hyvää =D

Itse jäin marraskuussa Istanbuliin jumiin työmatkallani (sumun takia) ja hienosti Turkish Airlines turkkilaisessa kaaoksessa (=D) hoiti asian ja pääsimme kivaan hotelliin Taksimin alueelle yhdeksi yöksi täysihoidolla.

t. jo aika kauan sivusta blogiasi seuraillut Heidi =)

Sirokko kirjoitti...

Melkoinen katastrofi. Itse vasta suunnittelin lentovarauksia, mutta tiedä nyt sitten. Sanovat että mahdollisesti tulee vielä lisääkin purkauksia ja tuhkaa, eikä tiedä miten kauan tuo kestää. Kurjaa varsinkin niille matkalle jääneille, jotka eivät ole saaneet yhtä hyvää palvelua kuin Turkish airlines tarjoaa.

ziriliini kirjoitti...

Uutisissa oli mainittuna, että lentoyhtiön tai matkan järjestäjän kuuluisi järjestää tälläisessä tilanteessa majoituskin.

Mutta hotellit ym. ovat aivan täynnä. turha toivo lentokenttäkaupungeista yrittää saada huonetta. Samoin kuulema junatkin on ruuhkaisat jne.

kovin tarkkaan en ole uutisia seurannut, mutta tälläisiä on korviini silti kantautunut.

Käytännön tasolla havaittua on ollut se, että Helsingistä lähetettävät tv-ohjelmat/-kanavat pätkivät ja netti tökkii.

Sateenkaari kirjoitti...

Anonyymi(Heidi):Kiitos blogini seuraamisesta,ja kiitos kommentistasi.THY:lla todellakin on ollut erittain hyva palvelu ja ruoka.Toivottavasti ei muutu huonommaksi.İlmailuliikenne talla yhtiölla alkaa olla todella mittava,ja lisaantyy koko ajan.

Sirokko:Todellakin melkoinen katastrofi.Ja nahtavaksi jaa lopulliset vahingot,seka seuraukset.Luin netista,etta jos kestaa pitkaan,niin esim.ruoan hinta nousee taivaisiin.

Ziriliini:Minakin luin tuon jutun.Kuluttajasuojalain mukaan hotellimajoitus pitaisi jarjestaa.Mutta siina sanottiin,etta saannöksissa on epaselvyytta,ja sen takia jotkut lentoyhtiöt paaasevat luistamaan.
Eilen illalla tuli taalla uutisissa,etta İstanbulissa ovat hotellit taynna.Ainakin lentokentan lahiseudun.
Mina seuraan aika tarkkaan seka netista,etta taalla uutisista.
Olen seurannut myös Antalyan lentokoneliikennetta,ja onpa vahaista,kun euroopasta ei koneita tule,eika taalta lahde.
Seuraan myös Helsinki-Vantaan tilannetta.