torstai 13. kesäkuuta 2013

KESA


Kesakuu alkaa olla puolessavalissa. Anteeksi, ystavat, kun vaan meinaa tama bloggaileminen jaada facebookin varjoon. Paivat kuluvat tosi nopsaan.
Olette varmaan lukeneetkin uutisista, etta meilla taalla on kesan alkajaisiksi mellakoitu. Enimmakseen isommat mellakat olleet İstanbulissa ja muutamissa muissa suuremmissa kaupungeissa. Toki taalla Antalyssa myös, mutta ei mitaan isompaa.
Alkuviikosta oli ystavani Suomesta parin paivan vierailulla, ja kavimme tiistai-iltana tutustumassa mellakkatilanteeseemme Atatürkin aukiolla. Muutamia telttoja oli pystytetty, joten yökunnissakin joku siella on. İskulausejulisteita ja Turkinlippujen ja muun tavaran kauppiaita. Pikkuryhmia kokoontui kuuluttaen mielipiteitaan.
Tuolla aukiolla on joka ilta ympari vuoden vesiurkuesitys. Nyt tamakin esitys "otti kantaa" kansan sanomaan. Oli todella vaikuttavaa katsella, ja huomata, miten kaupunkilaisemme olivat yhteishenkisia, ja vailla minkaanliasta provokaatiota. Enemmankin tunnelma oli karnevaalivoittoinen.
Viimeisena esityksena oli Turkin kansallislaulu. Vesisumussa oli koko tuon laulun  ajan nahtavissa Atatütkin kuva. İhmisjoukko taputti kasiaan musiikin tahdissa. Videota en kuvannut kansallislaulusta, koska kateni olivat kiinni taputustehtavassaan. Tunnelma oli mahtava.
Laitoin kokeeksi videon siela. Toivottavasti nakyy.


 Vieraita on aina kaytettava vanhassakaupungissa. Eika siella kulkemiseen itsekkaan koskaan kyllasty.
 Viela ei ole tungosta uimarannalla.
Kiinanruusut kukkivat kauniisti puistoissa., seka monet muut kukat, pensaat ja puut kaupungilla.

Suomessa on tahan aikaan vuodesta niin kauniin vihreaa, mutta niin on taalla meillakin. 

 Tiistai-illan laskeva aurinko kultasi kauniisti vanhankaupungin muureja
Antalyssa pidetaan tata kellotornia "kohtauspaikkana". se on kaunis iltavalaistuksessaan.

İhania kesapiavia kaikkialle. Nauttikaa auringosta, kesasateista ja kaikesta muusta, ystavat.

8 kommenttia:

SaaraBee kirjoitti...

Kiva kuulla, että siellä on kaikki hyvin. Olen teitä Turkin blogikavereita aina ajatellut, kun uutisissa mainitaan mellakoista.
Ja pois sieltä FBstä ja takaisin tänne blogistaniaan!!!!

Sateenkaari kirjoitti...

Vihreatniityt: İhanaa, etta joku komentaa tannekkin tulemaan. Mina kun viela pelailen facebookin peleja, niin siina vasta aikaa kuluu.
Mies tulee pariksi viikoksi nyt lauantaina, joten koko tietokone jaa vahalle huomiolle.

anumorchy kirjoitti...

Antalyan vanha kaupunki on tosi natti. Kerran teimme sellaisen matkan, etta otin vaan lennot ja tilasin erikseen kivan vaatimattoman pension-paikan sielta. Maksoi kaikkiaan kuin 5 tahden all inclusive mutta oli paljon mielenkiintoisempi. Sita ne paikalliset siella valittivatkin, etta turistit menevat naihin all iclusive hotelleihin, eivatka poistu sielta ollenkaan. Saali! Mina en sellaista turismia ymmarra yhtaan.

anumorchy kirjoitti...

Ja samaa mielta kuin Vihreatniityt, blogiin takaisin!!Paitsi nyt annetaan sinulle omaa aikaa miehen kanssa tietysti, mutta sen jalkeen tanne!

mummeli kirjoitti...

Ihana kun muistit välillä meitä, on aina niin kiva lukea kuulumisiasi ja katsoa kuvia, joskus aina tuttuja paikkoja niinkuin nytkin. Minä käyn kylla facebogissa mutta en erityisemmin siellä viivy.
Oikein hyvää viikonloppua sinne!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kauniita kuvia!
Ja mukavaa, että piipahdat täälläkin välillä...:)

anja kirjoitti...

Me on seurattu mielenkiinnolla näitä Taxim-aukion tapahtumia, tuttu paikka kun syksyllä siellä käveltiin.

Oikein mukavaa kesää sinulle Sateenkaari!

Sateenkaari kirjoitti...

Anumorchy: Turismi on taysin muuttanut muotoaan. Ennen ihmiset ottivat jonkun halvan hotellin. Tutkivat lomakohdettaan ja ostivat paljon. Nyut satsaavat siihen 5 tahden hotelliin, joka tarjoaa kaikki palvelut atrioita myöten. Pysyvat hotellissa ja nauttivat hotellin tarjonnasta. Kaupungilla nakee vain niita turisteja, jotka tuodaan keskustaan bussilla muualta, mutta heillakaan ei ole aikaa ostoksiin ja katseluun liiemmalti. Ennen oli vanhassa kaupungissa ja satamassa turisipaljous. Nyt tyhjaa taynna. Vain kourallisen nakee turisteja siella liikkuessaan. Ja lahes kaikki ne 5 tahden hotellit ovat kaukana kaupunigin keskustasta.

Mummeli: Mina taas tykkaan kovasti facebookista

İrmastiina: Kiitos, ja pitas vahasen terastaytya taman blogin suhteen.

Anja: Onneksi meilla taalla on ollut aikalailla rauhallista noitten mellakoitten suhteen. toivottavasti pian loppuvat.