tiistai 2. lokakuuta 2012

MİNİLOMA

Sukulaisia olikin jo ikava, ja soittoja oli Fethiyesta tullut tiuhaan, joten oli aika lahtea matkaan.
Nautin bussimatkoista taalla Turkissa. Bussit ovat hyvia ja tieverkosto loistavaa. Lisaksi bussimatkan aikana saat omalle paikallesi palvelua, joka tarjoaa kahvia, teeta, virvokkeita ja pikkupurtavaa. Jos aikasi kay pitkaksi matkan aikana, niin oman paikkasi pikkutelevisiosta voit valita elokuvia, musiikkia taikka peleja ajanvietteeksesi. Kun on asunut Fethiyessa, niin sinne on ihana menna kaymaan. Fethiye on taysin Antalyan vastakohta. Kun Antalya on miljoonakaupunki, niin Fethiye on 81.467' asukkaan pieni maalaiskaupunki. Kesa- aikaan siella on myös paljon turisteja. Asumassa on myös ulkomaalaisia. Englantilaiset etenkin pitavat tasta viehattavasta kaupungista.

 Kaupungin ydinkeskustasta löytyy joka paiva auki oleva kala- ja vihannespazaari pikkumyymalöineen ja ravintoloineen.
 İso pazaari on tiistaisin. Taalta viela löydat sita aitoa pazaaritunnelmaa. Nalan yllattaessa voit haukata jotain pazaarin lapi virtaavan veden aarella.

 Parisen viikkoa sitten, kun Fethiyessa kavin, niin ilma oli viela liiankin kuumaa.
Valimeri naytti myös kauneutensa.

 Fethiyessa vuoret nousevat lahes meresta, joten vuorten rinteilla on myös asutusta. Kuvan talot tosi vanhoja, mutta edelleen asuttuja.
Miniloma kului nopeasti sukulaisten hyvassa huomassa. İhanaa oli tavata ja Antalyaan palattuani koti tuntuikin kovin hiljaiselta.  Ja hyva niin. Osaa nauttia sitten aina nailla vierailuilla siita, etta turkkilaisessa kodissa ihmiset menevat ja tulevat. Naapuri pistaytyy aamuteelle ja sukulaisia riittaa koko illaksi. Antalyassa alkaa jo olla suurkaupungin meininki. İhmiset alkavat yha enemman olla omissa oloissaan. Fethiyessa vallitsee viela kunnon vanhanajan meininki.


4 kommenttia:

mummeli kirjoitti...

Voi, muistot kumpuaa kun kuvia katselee. Pidin kovasti tuosta kaupungista ja sen ystävällisestä hengestä. olisi kiva vielä käydä.
Oikein hyvää lokakuuta Antalyaan!

Mine kirjoitti...

Ja kyllä taas sen turkkilaisen vilinän jälkeen on kiva olla oman kodin rauhassa:). Minä huomaan olevani sellainen erakko välillä. Nautin seurasta, jos saan varmasti myös ihan omaa aikaa välillä. Tästä syystä pidän naapureihin läheisen asiallisen välit, että eivät vaan luule, että meille voisi milloin vaan pistäytyä huvin vuoksi. Hädässä tietenkin naapuria autetaan.

Yaelian kirjoitti...

Mukavalta näyttää Fethie.Ja tuollaisilla busseilla matka taittuukin mukavasti:)

Sateenkaari kirjoitti...

Mummeli: Fethiye todella eroaa Antalyasta myös tuolla mainitsemallasi ihmisten ystavallisyydella. Kun asuimme siella, niin moni ystavani huomasi tuon eron siella kaydessaan.
Mutta negatiiivistakin Fethiyesta löytyy. Nimittain "juoruilu", mika on oikein kasin kosketeltavissa. Osa varmaan kaupungin "imagoa".

Mine: Meilla Antalyassa on taloyhtiö, jossa eivat naapurit kovastikkaan vieraile toistensa luona. Eika varmaan nain suurkaupungissa enaan muutenkaan. Mutta Fethiyessa kylla. Mina myös tykkaan omasta rauhasta, mutta aina valilla oikein kaipaa sita vilinaa ja vilkkautta.

Yaelian: Bussimatkat taalla ovatkin jollain lailla "luksusta" juuri tuon palvelun myöta.