keskiviikko 18. tammikuuta 2012

TAMMİKUUN TUULİA


Tammikuu on aina taalla meilla ehkapa se kaikkein kylmin kuukausi vuodesta.Tana vuonna ennatyskylma.Alkukuusta olivat ensin kovat myrskyt ja vesisateet.Nyt ,vaikka paivalla paistaa aurinko,niin lampötila ei ylita 15 astetta.Viime yö oli tosi kylma.Aamulla klo 09.50 lamminta ulkona oli +3 astetta ja meilla sisalla +12 astetta.Yölla kun en pida lampöa paalla.Mutta hyva uni tulee viileassa paksun peiton alla.Ja aamulla saa lampiman kotiin nopeasti ilmastoinnilla.Sitten internetista otettuja kuvia Turkin lumisista maisemista.Lunta meilla taalla Antalyassa nakyy vain vuorten huipuilla(bannerikuva).Mutta luminen talvi on olemassa myös taalla Turkissa.İstanbulissa ja Ankarassa ovat viime paivien lumisateet saaneet kaaoksen aikaiseksi liikenteessa.
Vuoristokylia on lumen saartamina paljon.Ja teita poikki lumentulon takia.Elama naissa kylissa on todella vaikeaa nain talvisaikaan.Kun sairaus yllattaa ja laakariin pitaa paasta,niin hyvin usein on potilasta vedettava jonkinlaisella ahkiolla paksussa hangessa kilometreja.Kun lunta akkia tulee paljon,niin teita ei saada nopeasti auki vaikeakulkuisessa maastossa.Eika kaikkiin kyliin ole edes sita kunnon tieta olemassakaan.
Uutisissa naista aina nakee.Onneksi meilla on hyvat kadut,missa kulkea.Eika sita lunta ole,vaikka vahan kylma valilla onkin.İtse tykkaan Antalyan talvesta.Reipasta kavelya voi harrastaa hyvin,joka kesakuumalla jaa tekematta.
Nytkin aurinko paistaa ihanasti ja lamminta on ulkona +12 astetta.Tanaan pysyn sisalla,mutta huomenna lahden liikkeelle.
Mukavaa keskivikkopaivaa,ystavat8 kommenttia:

mummeli kirjoitti...

Aika alhaisia lämpötilat teillä olleet. Sitä vain ei tule ajatelleeksi, että voi noinkin viileää olla! Täällähän tuo olisi lämmintä, no ei ole kovin kylmä täälläkään tänään.
Kivaa loppuviikkoa sinne!

Minttuli kirjoitti...

Aikamoisia ongelmia tosiaan aiheuttaa vuoristojen asukkaille tuommoiset lumimassat, mitä kuvissa voi nähdä. Ja on teilläkin aika vilpoista nyt. Kiitos kuulumisista ja hyvää talvea.

Ciacy kirjoitti...

Ehdin jo hetken luulla, että olet siellä lumien keskellä, kunnes luin että kuvat olivatkin netistä. Täällä ollaan nyt samoissa lämpötiloissa suurinpiirtein kuin siellä. Ihanaa loppuviikkoa :D

Tanja kirjoitti...

Pitää lapsille kertoa tuo lämpötila teidän sisällä, kun valittavat meidän parista kympistä...

En tykkää, jos sisällä liian kuumaa, mutta en kyllä halua palellakaan.

Kohta se kevät teille koittaa ja me vielä ootellaan :) mutta perässä tullaan!

sirokko kirjoitti...

Meillä mennään samoissa viileissä lukemissa, mutta lämpö on kyllä sisällä päällä,paitsi makkarissa, inhoan nousta aamulla kylmään tupaan.
Olen usein ihmetellyt miten noilla lumisilla vuorilla pärjäävät, täällä sama juttu. Talotkin on lähes raunioita, sitten sytyttävät tulia sisään ja niin monet kuolee häkämyrkytykseen.

Sateenkaari kirjoitti...

Mummeli:Tama talvi on koko Turkissa normaalia kylmempi.Mutta on naita ollut minunkin aikanani muutamia.Tanaan oli pipo ja hanskat ekaa kertaa kaytössa.Viime talvena ei tavinnut ollenkaan.

Minttuli:Todella suuria ongelmia.Kun ei ole tieta,niin pelastustoimet eivat paase lahelle.Parannuksia tulee joka vuosia ja teita rakennetaan,mutta tama maa on suuri.

Ciacy:Onneksi ei olla lumen keskella.Ja tama kylma,mika meilla on ,niin ei haittaa,kun ei ole kuitenkaan pakkasta.Ystavalla oli koirien vesikuppi ollut tana aamuna jaassa.Joten miinuksen puolella ollaan yölla.

Tanja:on kumma,ettei siina kerkia vilu tulla aamulla,kun nousee ylös.Sita laittaa heti laminta yöpuvun paalle ja ilmastoinnin paalle,niin muutamassa minuutissa on huone lammin.Kaikkia huoneitahan ei lammiteta.Mutta eteisessa ja makuuhuoneessa pidan lampöa pienellaan nyt koko paivan.Olohuoneessa sitten on kunnon lammin.

Sirokko:İlmastoinnilla saa niin akkia lampiman,ettei minua ole haitannut.Kun en ole muutenkaan kova palelemaan.
Taalla myös on lahes joka paiva uutisissa hakamyrkytyskuolemia.Eivat vaan opi kunnolla huolehtimaan lammityksestaan ja uuneistaan.Ja niita huonoja asumuksia taalla myös riittaa.Turkissa monin paikoin kun pakkanenkin nousee yli -20 asteen.Varsinkin vuoristossa.

seijastiina kirjoitti...

Kyllä nuo ilmat aika koleilta tuntuu varmaan, on synkkää ja kylmää.
Tammikuu on minusta ärsyttävä ihan kuin viikonpäivistä maanantai :/
Onneksi se kohta loppuupi.
Peiton alla tarkenee ja tosi on ,että viileässä uni maistuu.
Minä jo luulin, että sinä otit kuvia, kyllä sielläkin näemmä joskus lunta ompi :)
Kiva punaiset nuo marjat, ihanat.
Nyt tää lähtis vielä pimeään kävelee, tein lohisalaattia ,sitten illalla nautin sitä :P
Kivaa viikonvaihdetta Sateenkaari ♥

Sateenkaari kirjoitti...

se kuitenkin on taalla hyva,etta aurinko paistaa lapi talven.Harvoin sataa kahta paivaa pitempaan perakkain.Antalyassa lunta sataa silloin tallöin,mutta sulaa samantien pois.Eika kaikkina vuosina.Noin 40 kilometrin paassa Antalyasta on laskettelukeskus.Joten lahella lumi meita on.
Nam,lohisalaatti on hyvaa.