torstai 21. kesäkuuta 2012

KESAKUUSSA

Kuu ennatti taivaalle ennen auringon laskeutumista.
 Tukka vaihtui kesaiseen malliin ja variin.
 Kuvattavaa löytyy kampaamossakin .
 Roskaruokaakin taytyy valilla aina harrastaa.
 Suuri nautinto on istua paevekkeella kesaöina ja katsella hiljaiselle kadulle., ja kuunnella yön aania. Tuossa etenee hiljalleen suristen harjakone, joka puhdistaa paivan pölyt ja roskat raitiotievaunun kulkuvaylalta.

 Auringon laskuissa riittaa kuvattavaa.
 Kuunneltu linnunlaulua ystavan parvekkeella kahvia nauttien. Taustalla aava meri, josta tuleva kesatuuli vilvoitti muuten kuumaa paivaa.
Eilen illansuussa taivaan peittivat tummat pilvet. salamoi ja jyrisi, mutta eipa vaan meilla satanut. En muista koskaan kesakuun loppupuolella nahneeni taalla nain synkkia pilvia.
Reilun viikon verran on ollut todella kuumaa. Muutaman paivan mittari naytti +40 astetta. Tanaan on taas inhimillisempaa.

Huomenna alkaa kesan juhla, Juhannus. Meilla taalla vietamme arkipaivaa.
Toivotaan, etta saa suosii siella Suomessa Juhannuksen viettajia.
İHANAA JUHANNUSTA KAİKİLLE.

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

UUSİA TUULİA JALLEEN

Huhtikuussa jo ilmestyi rappukaytavaamme tama ilmoitus. Tervetullut uudistus kaupunkimme taholta. Kansalaisille tiedoksi, etta alkaapa kantako niita kaytösta poistettavia huonekaluja ja muuta suurikokoista tavaraa roskalaatikoitten viereen. Tastahan on kielto tullut jo siina vaiheessa, kun roskienkeruuautot nykyaikaistettiin uudella kalustolla. Niihinhan ei voi kerata huonekaluja.
Nyt vaan soitto kaupungille, ja tulevat noutamaan. Tiistaisin keraavat puutarhajatteet ja sen sellaiset. ne on kerattava talon ulko-oven viereen. Karsitut puitten oksat ja muu vastaava jate.
Aikaisemmin, kun isompaa tavaraa sai jattaa roskalaatikoitten viereen, niin harvoin he roska-autoon asti paatyivat. Aina oli joku, joka akkia nappas mukaansa. Mina olen viimeksi vienyt ruosteisen pyykinkuivaustelineen. Roskalaatikko talomme vastapaata. Kun menin hissilla ylös kotiin ja katsomaan parvekkeelta, niin poissa oli.
Jonkun poisheitetty tavara voi olla toiselle kovastikkin tarpeen.