lauantai 28. toukokuuta 2011

İHMEELLİNEN TOUKOKUUN LOPPU

http://yenisafak.com.tr/Gundem/?i=240588


(Kuva netista)
Kylla on pitanyt ihmeelisia ilmoja nain toukokuussa taalla.Ja vielapa  nytkin,kun ensi viikolla siirrytaan kesakuun puolelle.
Yllaolevassa linkin lehtijutussa kerrotaan eilisesta rankkasateesa Antalyan laanin alueella.Pahiten rankkasade koetteli aluetta Kaş,Demre,Finike.Kolme kuollutta ja yksi kateissa.
Vetta tuli 140 kg neliometrille,ja tuuli puhalteli 93 km tuntivauhdilla.
Eilen illalla taalla Antalyassa myös ukkosti,seka satoi vetta todella rankasti tuulen kera.Nytkin on ollut puolipilvista ja lampötila +23.Ensi yöksi on saatiedotus luvannut lampötilan laskevan jopa +14 asteeseen.
Koko toukokuun ajan on sateenvarjoa pitanyt kuljettaa mukanaan.Lahes jokaisena iltapaivana on pilvia kertynyt taivaalle,ja sadetta ripsunut enemman ja vahemman.
En ole tallaista toukokuuta taalla nahnyt.Mutta tykkaan.Eipahan ole viela ollut liian kuumaa.

Aurinkoista viikonloppua kaikille.

sunnuntai 22. toukokuuta 2011

KUKKAFESTİVAALİ

Antalyassa on vietetty Kukkafestivaalia.Se on jokavuotinen tapahtuma kukkamessuineen ja monine tapahtumineen ympari kaupunkia.
Viime vuonna paatin,etta muistan taman tapahtuman,mutta kuinkas taas kavikaan.Mainoksia on kylla kaupungilla ollut,ja netista sen olisi tapahtumista löytanyt,mutta ollut muuta puuhaa,joten "ohi meni" tanakin vuonna.
Eilen kukkakulkue meni tasta meidan ohi,joten sen nyt ainakin nain.Otin siita myös kuvia,mutta olen kovasti harkinnut seikkaa,etta lopetan parvekkeelta otettujen kuvien laittamisen tanne blogiini.Kun blogi on avoin kaikille,niin siina on omat vaaransa,jos kuvista esim. hyvin voi paikallistaa,missa asuu.Ainakin varkaitten takia on varotoimenpiteet tarpeen.Tastahan varoitetaankin blogin pitajia,ettei kovin avoimesti nayta kaikkia asioita.
Taalla Turkissa varsinkin saa olla varovainen.Nama asiat tulivat mieleeni,kun olen saanut lukijakseni myös turkkilaisen naisen ja kreikkalaisen naisen.Tama on suuri maailma,ja rikollisuutta joka lahtöön.

Mutta otin netista kuvia viime vuoden kukkafestivaaleilta,joita sitten tassa.







Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

perjantai 20. toukokuuta 2011

KÜTAHYA:SSA MAANJARİSTYS

Kütahya on Turkissa tunnettu posliininvalmistuksesta.Siella on yksi suurimmista posliinitehtaista taalla.
(kuva netista).Tuotteen ovat tunnettuja myös kansainvalisesti.

Kütahyan sijainti Turkissa on todella kaukana Antalyasta.

Eilen illalla klo 23.15 oli Kütahya:ssa maanjaristys voimakkuudeltaan 5.9.
Vaikka valimatka Antalyaan on todella pitka,niin hyvin sen tunsi myös taalla.İstuin tietokoneen aaressa kun sen huomasin.Meilla on roikkuva,aika painava kattolamppu,mika alkaa heilumaan aina,kun maanjaristys on.
Tama ei ollut mikaan pieni jaristys,ja talla kertaa ei meressa,vaan maalla.
2 kuollutta (toinen niista sydankohtaukseen ja toinen,kun paetessaan haneen osui betonilohkare.) ja 79 loukkaantunutta.Osa loukkaantumisista yleensa aina aiheutuu siita,kun ihmiset paniikissa hyppivat alas parvekkeilta jne.


Yllaolevasta linkista paaset katsomaan videon aiheesta.

Tama maanjaristys tuntui Ankarassa,İstanbulissa,Bursassa ja muutamassa muussa paikassa.

Oikein hyvaa alkavaa viikonloppua,ystavat.
Toivotaan,ettei meille tule lisaa naita suurempia maanjaristyksia.Pienia on Turkissa kymmenia paivittain.

maanantai 16. toukokuuta 2011

YLLATYS

Jo talvella sain blogini sahköpostiin viestin blogini lukijalta Suomesta.han kertoi,etta olisivat miehensa kanssa tulossa Antalyaan.Sovimme jo tuolloin,etta tapaisimme.
Kevaalla he sitten tulivat tanne lomalle.Pyysin heidat meille kahville.Tapaaminen ja tutustuminen oli erittain miellyttava.Oli,kuin olisimme tunteneet jo aiemminkin.Sama tunne on tullut jokaisella kerralla,kun blogin kautta tapaa ystavan.
Vaihdoimme yhteystietojamme,ja sovimme yhteydenpidosta.
NYT SİTTEN SE YLLATYS.,TASSA:
Eraana paivana posti toi minulle paketin Suomesta.Uusi ystavani oli kutonut minulle nuo aivan ihanat villasukat kiitokseksi vieraanvaraisuudesta.Posti kiikutti ne minulle kauniin kortin myöta.
Lammin kiitos,ystavani sinne Suomeen,ja tervetuloa uudelleen.

perjantai 13. toukokuuta 2011

KUJİLLA JA KADUİLLA

Kun kayn ruokaostoksilla tassa meidan kotimme ymparistössa,niin tykkaan kavella aina hiukkasen eri katuja ja kujia.Lahietaisyydella on monia hyvia ruokakauppoja.Aina ei tarvitse lahtea kauemmaksi ostoskeskukseen.Nain myös tanaan.


 Kannykkakamerani on aina valiina kuvaamaan.Ymparistöa,missa kuljen.Bougainvillea on eras kuvauskohde,jota ihailen ja kuvaan ahkerasti.Ovat nyt alkaneet kukintansa.
Vaikka asumme ihan keskustassa,niin lahelta löytyy myös pienia alueita,missa kasvaa luonnonkukkia.

Tuon puun hedelmat eivat hyvin tuossa kuvassa nay.Hedelma on nimeltaan musmula,ja muistuttaa hiukan naöltaan aprikoosia.On syötava hedelma.Olen maistanut joskus muutama vuosi sitten.Enka osaa oikein sanoa,mille maistuu.

Nailla sivukujilla nakee risaisia pikkukarryja vetavia naisia ja miehia.He keraavat katujen varsilla olevista roskiksista kaikennaköista uusiokayttöön kelpaavaa.Omaan kayttöön paatyy tietty paljon myös.Taalla kun kaikki roskat menevat samaan laatikkoon,niin sielta sitten löytyy paljonkin erilaista.Myymalla tata kerattya tavaraa uusiokayttöön saavat nama keraajat elantonsa.Naista keraajista vaan moni tekee tuota ilman lupaa.Ja olenkin silloin tallöin nahnyt,kun poliisi tai kaupungin "vahdit" ottavat karryn pois.
Ennen kaikkea tallaista sai tehda ilman lupaa,mutta nykyaan lahes kaikki on luvanvaraista.Tasta johtuen tamakin ilmiö alkaa havita katukuvasta.


Kauppa,johon tanaan menin on tuon suuren,palmujen reunustaman kadun varrella.Vain 10 minuutin kavelymatkan paassa kotoamme (oikaisten).

Mukavaa viikonloppua kaikille!

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

SANDAALİEN METSASTYSTA

Taman kesan "etsinta" numero 1 on sandaalit.Torstaina kiertelimme ystavan kanssa monet kenkakaupat.Sovittelin ja sovittelin,mutta mieleisia ei löytynyt.Tanaan laksin yhteen ostoskeskukseen toivossa,etta sielta löytyisi.Ei löytynyt.
Mutta jotain löysin.Aivan ihastuttavaa kodintekstiilia taynna olevan kaupan nimelta "ENGLİSH HOME".Huomioni kiinnittyi eraan tavarakorin ymparilla parveilevaan naisjoukkoon.Meninpa tietenkin minakin siihen katsomaan uteliaana,mita mahtaa olla tarjolla.Oli tuo ihana paivapeitto puoleen hintaan.Normaali hinta oli ollut 130 liiraa.Nyt siis 65 liiraa (32,5 euroa).Paivapeittoa olen myös ollut etsimassa.Nayttaa silta,ettei kannatakkaan vartavasten mitaan etsia,niin se tulee eteen ihan itsestaan.Tuohon paivapeitepakkaukseen kuuluivat nuo kaksi tyynyliinaa myös.

Taalla Turkissa vietetaan huomenna myös aitienpaivaa.Taalla on tapana,etta lapset muistavat aitiaan ja isoaitiaan.Aviomiesten ei tarvitse lahjoja ostella.Aikalailla kaupalliseksi on taallakin mennyt.Tuo kukkarunsaus oli Migroksessa kaupan.
Oikein hyvaa AİTİENPAİVAA kaikille!

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

SİTA SUN TATA

Vappu oli ja meni.
Mina avasin "parvekekesan" Vappupaivan aamuna hiukkasen tuulisissa merkeissa,mutta makoisasti.
Hiukan terveellista,hiukan suolaista ja hiukan makeaa.Ja tietysti kahvin ja oman hyvan seuran merkeissa.
Suomessa vaalitkin ovat ohi,joten seuraava odotuksen kohde taitaa siella olla Juhannus.
Meilla taalla Turkissa ei Juhannustakaan tunneta,joten

me alamme valmistautumaan nyt vuorostamme vaaleihin.Eilen İsannöitsijamme jakoi asukkaille ilmoitukset aanioikeudesta,joka sitten tulee esittaa aanestyspaikalla,kun menee aanestamaan.Aanestaa voi kylla ilman tuota ilmoitustakin,jos nimi löytyy listasta.Ne jaetaan taalla Antalyassa ainakin talojen isannöitisijöiden valityksella asukkaille.
Aanestyspaiva on kesakuun 12 paivana.
Nyt pitaa seurata tarkoin ehdokkaiden toimintaa vaalien alla.Mina henkilökohtaisesti en kovasti tuijota annettuihin lupauksiin.Enemman katson ehdokkaan tietoa ja taitoa kasitella eri asioita.Myös taustaa.
Puolueen tekemiset ja tekematta jattamiset ovat tarkea seikka myös.En ole sitoutunut mihinkaan maarattyyn puolueeseen,mutta Puoluekantani on taalla ollut samoilla linjoilla,mita Suomessakin.
Ennen vaaleja olisi nyt 6 paiva toukokuuta ns. "piknikpaiva",joka avaa kesan.Antalyassa sita ei enaan juurikaan huomaa,mutta esim. Fethiyessa tuntuu,etta koko kaupunki on piknikilla.
Huomenna olisi vuorossa kesasandaalien ja kesavaatteiden etsimista ystavan kera.Kaffeellekkin poiketaan varmasti jonnekkin.